CEDEVITA STALA U OBRANU SVOG IGRAČA: / 'Oni koji nemaju pojma što radi neka ga i ne povlače kroz negativni kontekst'

Image
Foto: PIXSELL

Katić je otkazao reprezentaciji, a nastupio za klub

28.11.2018.
13:26
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija pokušat će izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo kojem je domaćin sljedeće godine Kina, a ono što joj u teškoj situaciji predstoji ogledi su protiv Mađarske (u četvrtak u Osijeku) te Litve (nedjelja).

Jedno od pitanja koje je izborniku Draženu Anzuloviću bilo postavljeno prošle nedjelje na okupljanju izabrane vrste bilo je i zašto na popisu nema Cedevitinog igrača Tonija Katića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku nije zdravstveno spreman da se priključi reprezentaciji. Apsolutno razumijem njegove probleme i žao mi je što nije s nama, ali jednostavno u razgovoru s njim i njegovim liječnikom došlo se do zaključka da on nije u mogućnosti da 100% participira", bio je odgovor koji je ponudio izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne može, a - može

Iste te nedjelje Katić je nastupio za Cedevitu odigravši 20 minuta u pobjedi protiv Krke. Jasno, podiglo je to prašinu i neka pitanja na koje su odlučili reagirati iz redova hrvatskog košarkaškog prvaka.

'I sam izbornik Dražen Anzulović potvrdio je da je svjestan da Toni Katić nije zdravstveno spreman da participira u reprezentaciji za oglede protiv Mađarske i Litve, pa nije jasan zaključak određenih novinara i medija koji ga zbog otkaza osuđuju kako je igrao u ABA ligi 20 minuta za Cedevitu protiv Krke u nedjelju a odbija reprezentaciju. Toni ima problema s koljenom (koljenima) s čime se bori veći dio karijere, posebice prošlog ljeta i nažalost zbog toga još nije iskoristio sav potencijal koji njegov talent nagovještava. Zbog toga je za ovu sezonu predviđeno da igra isključivo za momčad u HT Premijer ligi, bez nastupa u Eurokupu ili ABA ligi što se, silom prilika, mijenjalo. On je već dugo u Cedeviti pri posebnom režimu, i liječničkom i trenažnom, te se tako dozira njegov nastup na utakmicama. No, klub je jedno, reprezentacija drugo', navodi Cedevita u priopćenju objavljenom na službenim internetskim stranicama pri čemu se naglašava i sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Toni Katić

'Želio je sudjelovati'

'Kako bi izgledalo da se priključi reprezentaciji i ne može odraditi niti jedan zajednički trening, da mora pohvatati taktičke zamisli trenera isključivo sa papira. On u klubu radi odvojeno s liječnikom, fizioterapeutom i kondicijskim trenerom, pa se kratko priključi treningu s momčadi, pa onda opet ode u teretanu. Ako je spreman, sam signalizira na utakmici koliko može u određenom trenutku. A dogovorene akcije, način igre, odnose u momčadi, suigrače zna napamet jer je riječ o višemjesečnom trenažnom i igračkom procesu. I na takav način rada ove je sezone neke utakmice morao preskočiti jer jednostavno nije išlo. Ne znamo kako bi to trebalo izgledati na reprezentativnoj akciji. I sam je dvojio hoće li se odazvati pozivu izbornika ali, na žalost, to nije bilo moguće bez obzira što je on, na koncu, želio sudjelovati.'

'Njemu je najteže'

'S obzirom da je riječ o izuzetnom čovjeku i sportašu, molimo novinare i medije, posebice one koji nemaju pojma što Toni radi i s čime se bori da ga se ne povlači u negativnom kontekstu jer je njemu u ovoj situaciji svakako najteže. Jer svakako se, da je mogao, želio pridružiti reprezentativnim suigračima, između kojih su i igrači Cedevite Domagoj Bošnjak, Karlo Žganec i Jakov Mustapić za ovu akciju, ili u budućim reprezentativnim akcijama Filip Krušlin i Ivan Ramljak koji su bili na raspolaganju protekloga ljeta što KK Cedevita kao klub podržava i time se ponosi', zaključuje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo