polufinale aba lige / Cedevita protiv Budućnosti traži revanš za prošlu sezonu, u Dom sportova dolaze i igrači Dinama

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Cedevita i Budućnost večeras igraju prvu utakmicu polufinala ABA lige

25.3.2019.
14:03
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon slabog ulaska u sezonu Cedevita se konsolidirala dolaskom Slavena Rimca te uspjela doći među prve četiri momčadi. Zvezda je ovoga puta ipak bila svijet za sebe pa je zagrebačkoj momčadi primaran cilj bio hvatanje druge pozicije i prednosti domaćeg terena u polufinalu.

Zaredale su pobjede, a kako se sezona bližila kraju, tako je bio sve veći pritisak da tu poziciju i sačuva. Stigla je i blijeda partija te poraz na gostovanju kod Krke, ali pobjedama protiv Petrol Olimpije i Mornara zaključila je sezonu na omjeru 16-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem stvarno dobru igru Budućnosti i njihovo dobro izdanje. Moramo igrati na gornjoj granici naših mogućnosti i onda se možemo nadati dobrom rezultatu, ali predviđati je li bolje odmarati se i spremati ili ostati u ritmu utakmica je teško. To će pokazati oni susreti koji dolaze i reći nešto pametno na tu temu jako je teško", kazao je trener Cedevite.

S druge strane, kao aktualan osvajač regionalne lige, Budućnost nastupa i u Euroligi te ne ostvaruje ono što se moglo očekivati. Aleksandar Džikić napustio je klupu, a stigao Jasmin Repeša, no momčad ne uspijeva zaigrati onako kako bi to željela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je teško za očekivati da će propustiti doći do mjesta koja vode u doigravanje ABA lige, iako nastupi u Europi nisu pretjerano dobri. Uz Darušafaku, crnogorska je momčad trenutno najlošija od 16 ekipa s omjerom 6-22. Ove sezone ne ostavlja dojam momčadi koja bi mogla pomrsiti račune, no vrlo dobra individualna kvaliteta mogla bi Cedeviti donijeti probleme.

Cedevita i Budućnost prvi su se puta sastali u sezoni 2014./15. kada smo gledali jednu vrlo uzbudljivu seriju. Prve dvije utakmice pripale su crnogorskoj momčadi koja je tijesno slavila, međutim, dojam je i u te dvije utakmice bio da Cedevita to može okrenuti. Tako je i bilo, zagrebačka je momčad prošla u finale gdje je bolja bila Crvena zvezda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove dvije momčadi susrele su se i prošle sezone u seriji na dvije dobivene. Prvi susret pripao je Budućnosti zahvaljujući sjajnom Nemanji Gordiću koji je ubacio pet poena u posljednjoj minuti. Iako je Cedevita dobila drugi susret, Budućnost je slavila u odlučujućem, a kasnije uzela i svoj prvi naslov.

Što se tiče netom završene regularne sezone, u njoj su ove dvije ekipe odigrale dvije utakmice. U prvoj je, odigranoj u Zagrebu, Cedevita slavila sa 63:58, dok je u Podgorici bolji bio domaćin koji je slavio sa 80:78.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači Dinama dolaze na tribine

Još jedna zanimljiva informacija je i kako će Cedevita danas s tribina imati podršku dinamovaca. Naime, iz kluba su najavili kako na današnju utakmicu dolaze kompletna prva i druga momčad Dinama zajedno sa stručnim stožerima.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo