zagrepčani poveli / Cedevita preživjela Višnjik: Zadar promašio šut za pobjedu pa se raspao u produžetku

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Hrvatski prvak slavio je na Višnjiku tek u dodatnih pet minuta

5.5.2019.
19:05
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Nakon 45 minuta Cedevita je povela u polufinalnoj seriji sa Zadrom i odmah mu oduzela prednost domaćeg parketa.

Hrvatski prvak preživio je šut za pobjedu domaćih koji su se potom raspali u produžetku i propustili si povećati izglede u ovoj seriji koja se igra do tri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se mučila sa šutom, Cedevita je bolje krenula, uvodnih 3:7 pretvorila je u 17:9 premda su dva prekršaja već imali Pullen i Cook, a treći Amerikanac Justin Cobbs prosjedio je cijelo prvo poluvrijeme.

Zadrane je na svojim leđima vukao Luka Žorić, a kad su mu se pridružili ostali, i domaći su se rezultatski pridružili gostima (34:34).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani, kod kojih je Cobbs ušao u drugom dijelu, imali su nevjerojatno mnogo drugih napada, bezbroj promašaja odbijalo im se ravno u ruke ili su bili agresivni na skoku, ali Zadar je svejedno bio tu.

Pet minuta prije kraja narančasti su imali 59:54, međutim, konačno je nešto izvana pogodio Vuković, priključio se i Dašić i u posljednjoj minuti sve je bilo u egalu (62:62). Nazorovi momci obranili su se, a junak je poželio postati Little koji je uzeo težak šut koji mu je ostao na prvom obruču. Kao što su Zadrani očito ostali još mislima u tom napadu u dodatnih pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HT Premijer liga, polufinale:

Zadar - Cedevita 67:75 (15:19, 19:15, 18:18, 10:10; 62:62)
Žorić 16 p, Little 15 p - Pullen 20 p, Murić 16 p

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo