Šok u klubu! Trener podnio ostavku i pobjegao iz Zagreba!

Košarkaški klub Cedevita je preko noći ostala bez trenera. Slavni je trener Božo Maljković podnio ostavku, a u klubu su ostali šokirani.

20.11.2012.
14:56
VOYO logo

Maljković je u Cedevitu stigao ovoga ljeta, kao dio plana vlasnika Emila Tedeschija o stvaranju velikog kluba u Podsusedu. Tome je svjedočila i njegova plaća od skoro pola milijuna eura, ali već na startu sezone naišao je na brojne probleme.

Momčad je zaredala porazima protiv objektivno slabijih momčadi u regionalnoj ABA ligi, ali prvi rezultati počeli su stizati zadnjih tjedana. Prvo je u Draženovu domu pao jaki Žalgiris, a onda i Caja Laboral.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U 11 sati me nazvao Maljkovićev agent Ivo Nakić i rekao mi da Maljković odustaje od daljnjeg angažmana. Neugodno me iznenadio, nisam vjerovao da se to može dogoditi. Nazvao sam ga odmah i u razgovoru s njim vidio da on nema snage dalje voditi momčad. Teško mi je reći koji je njegov razlog jer onaj koji mi je naveo nije dostatan za takvu odluku koja uopće nije sportska", rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare sportski direktor kluba Matej Mamić i nastavio:

"Požalio se da je izoliran, što po meni nije istina. Na dnevnoj bazi amo komunicirali, stalno smo bili s njima, ali ljudski i profesionalno bilo bi da dođe, a ne da saznajem informacije iz Ljubljane."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski mediji ističu da se Maljković naljutio jer su igrači slavili oslobađanje Gotovine, kako je Marko Tomas došao pijan na trening zbog slavlja...

"Ne vjerujem, on je izrazito apolitičan, omiljen u svim dijelovima Hrvatske, a ne mogu komentirati je li mu netko iz Beograda nešto sugerirao. Priča oko Tomasa je glupost, da je pijan došao na trening ja bih ga prvi kaznio, trener ne bi ni morao. Strašno sam ljut, zbog korektnosti smo to trebali riješiti razgovorom i pokušati ublažiti njegove stavove. Kad netko ovako prekine ugovor klub bi trebao imati obeštećenje, pokušat ćemo zaštiti sva naša prava."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo