LUDNICA / Bucksi nakon produžetka pobijedili Boston u utakmici dvije najbolje NBA momčadi

Image
Foto: Profimedia

Milwaukee Bucks slavili u derbiju Istoka protiv oslabljenih Celticsa nakon produžetka za 11 pobjedu zaredom

15.2.2023.
7:20
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Milwaukee Bucksa pobijedili su noćas po našem vremenu u Milwaukeeu, nakon produžetka, Boston Celticse 131:125 - u srazu trenutno najbolje dvije NBA momčadi. Ipak, Celticsi su ostali na vrhu Istočne konferencije s omjerom 41-17. Bucksima je ovo bila jedanaesta pobjeda zaredom i momčad je puna samopouzdanja. Bostonu su, pak, nedostajale dvije najveće zvijezde - Jaylen Brown i Jayson Tatum, koji su susret propustili zbog ozljeda.

Image
ODE SUDAC /

Što mu je bilo u glavi? NBA zvijezda gurnula suca u publiku i sve šokirala: Bit će žestoko kažnjen

Image
ODE SUDAC /

Što mu je bilo u glavi? NBA zvijezda gurnula suca u publiku i sve šokirala: Bit će žestoko kažnjen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Holiday i Giannis odigrali briljantno

Jrue Holiday iz Bucksa pokazao je zašto ide na All-Star utakmicu prvi put nakon desetljeća - 32-godišnji Holiday pucao je 8 od 12 trice - uključujući jednu sa sredine terena sa zvukom sirene u trećoj četvrtini - i tako postavio rekord karijere u tricama. OVDJE pogledajte sažetak ove uzbudljive utakmice.

Holiday je postigao rekord karijere s 40 koševa i pogodio za vodstvo s tricom 25,2 sekunde do kraja produžetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, i s takvom oslabljenom postavom Celticsi su stvorili ogromne probleme Bucksima. Celticsi su zamalo ostvarili svoju petu uzastopnu pobjedu. Držali su se u utakmici do kraja, a mnogi su mislili da je gotovo sedam sekundi prije kraja, kad je Holiday pogodio dva slobodna bacanja za vodstvo od tri razlike. No Hauser je isforsirao jednu tešku tricu i s rezultatom 116:116 momčadi su ušle u produžetke, gdje su Bucksi ipak bili mirniji s linije za slobodna bacanja te su priveli utakmicu kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Jrue Holiday predvodio je sve strijelce u utakmici sa spomenutih 40 poena, a jedan od najboljih košarkaša svijeta, nominalno prva zvijezda Bucksa Giannis Antetokounmpo, zabio je 36 uz 13 skokova i devet asistencija, te je on bio, generalno gledajući, prvo ime utakmice. Boston je vodio Derrick White s 27 poena i 12 asistencija, a Malcolm Brogdon s klupe je zabio 26.

"Valjda me nije briga kako igram sve dok pobjeđujemo", izjavio je Holiday, koji je također imao sedam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Duša me boli zbog pet izgubljenih lopti'

“Što se mene tiče, sve dok pobjeđujemo, ja sam OK. Jedina statistika koju gledam je kompletno što sam napravio. Tako nekako određujem jesam li igrao dobro ili loše. Večeras, što sam imao, pet izgubljenih lopti? Mene duša boli zbog toga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Holiday će se pridružiti suigraču iz Bucksa Giannisu Antetokounmpu na nedjeljnoj All-Star utakmici u Salt Lake Cityju. To je prvi put da je Holiday izabran otkako je igrao za Philadelphiju 2013., što označava najduži razmak između All-Star nastupa u povijesti lige.

"Od početka sezone govorio sam da je on All-Star", rekao je Antetokounmpo, prenosi ESPN pisanja AP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antetokounmpo je dodao 36 koševa, 13 skokova i čak devet asistencija dok su se Bucksi (40-17) pomaknuli na +1 pobjedu od Celticsa (41-17) na poretku Istočne konferencije. Kakva će to biti drama do samog kraja...

Image
Foto: Profimedia

Jrue Holiday u obrambenoj zadaći zatvaranja suparnika.

Brogdon: 'Očekivali smo pobjedu'

"Očekivali smo pobjedu u toj utakmici", kazao je Malcolm Brogdon, koji je postigao 26 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ušli smo u tu utakmicu kao da ćemo pobijediti, kao da smo trebali pobijediti. Vjerujemo da smo najbolja momčad na parketu svake večeri."

Sam Hauser iz Bostona, porijeklom iz Wisconsina koji je imao 40 prijatelja i članova obitelji na tribinama, postigao je tricu za izjednačenje na tri sekunde do kraja regularnog dijela utakmice i iznudio produžetke. Derrick White iz Bostona tada je postigao prvih pet poena u produžetku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celticsi su još dvije minute do kraja imali prednost od pet poena, no Bucksi su postigli posljednjih sedam koševa u utakmici. Holiday je prelomio tricom za vodstvo na samom kraju dvoboja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na oba kraja terena bio je fenomenalan", dodao je trener Bucksa Mike Budenholzer.

“Mislim da je njegova sposobnost da napravi neke promjene i stvori pritisak pomogla da se to preokrene. Pali smo i napravio je nekoliko velikih predstava koje su jednostavno vrlo Jrue-ove. Posebna njegova izvedba, utakmica, tako se igra i on tako zna i može.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grant Williams je izgubio loptu u Bostonovom sljedećem posjedu lopte, Grayson Allen je dobio ukradenu loptu i Celticsima je dosuđen faul 3,2 sekunde prije kraja. Antetokounmpo je izveo dva slobodna bacanja koja su uslijedila i zakucavanjem uz sirenu postavio rezultat.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo