BRAVO, MAJSTORE: / Bojan Bogdanović pružio najbolju partiju sezone

Image
Foto: AFP, Kevin C. Cox

Golden State Warriorsi nastavljaju raditi čuda ove sezone. U noći s utorak na srijedu po hrvatskom vremenu, aktualni NBA prvaci ostvarili su i svoju 23 uzastopnu pobjedu.

9.12.2015.
9:20
AFP, Kevin C. Cox
VOYO logo

Kad zabiješ u utakmici 29 poena, onda to obično znači kako si bio raspoložen, odnosno, kako si imao sjajnu noć. No, ne i u slučaju Stephena Curryja. Aktualni MVP prošle sezone je u posljednjih sedam utakmica tri puta zabio najmanje 40 poena (Toronto 44 poena, Charlotte 40 poena i Phoenix 41). Trenutno je na sjajnom prosjeku od 32.2 poena, 5 skokova i 6 asistencija po susretu i prvi je strijelac lige, ispred James Hardena iz Houstona s 29.3 poena po susretu i Paula Georgea s 27.6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ono što krasi Warriorse i što ih je prošle sezone odvelo do naslova prvaka je taj momčadski duh i kolektiv. Tako je bilo ovoga puta. Warriorse je, uz Curryja, do pobjede odvukao Klay Thompson. Imao je 39 poena, sedam skokova i šest asistencija, a 29 poena je zabio u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijedio gležanj

Čudesno! Iz igre je gađao 13-21, a od toga je pogodio 10-16 trica. U završnici utakmice krivo je stao te ozlijedio gležanj, tako zabrinuvši svoje navijače. Očekuje se da će morati mirovati par dana, pa se možda uspije vratiti za utakmicu u petak u Bostonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima poraženih, najbolji je bio George s 33 poena, osam skokova i šest asistencija. Pacersi su nakon ovog poraza na omjeru 12-8.

Sjajni Babo

I dok se šuška kako Nesti žele tradeati Bojana Bogdanovića, društvo iz Brooklyna na svom terenu svladalo je Houston Rocketse 110:105, a jedan od boljih igrača u ekipi Netsa je bio hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović. On 38 minuta provedenih na parketu iskoristio za 19 poena (Šut 8-16), pet skokova i asistenciju i tako na najbolji način je zamijenio rookiea Rondae Hollis-Jeffersona. Ipak, najbolji kod Netsa je bio centar Brook Lopez s 24 poena i osam skokova. Brooklyn je sada na omjeru 5-16. ovo je bila najbolja partija za Bogdanovića ove sezone. Vrijedi spomenuti kako je Bogdanović trenutno ove sezone na prosjeku od 8.6 poena, 3.5 asista i 0.7 skokova po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Rockesta je najviše pokazao Marcus Thornton s 32 poena. Rocketsi imaju omjer 10-12 nakon novog poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonja konačno dobio kakvu, takvu minutažu

Mario Hezonja konačno je dočekao minutažu u svojem Orlando Magicu. Dobio je 10 minuta u pobjedi svoje momčad nad Denver Nuggetsima 85:74. Hrvatski reprezentativac zabio je dva poena (1-3 šut iz igre) i tri skoka. Najveći razlog zašto je uopće dobio toliko minuta je ozljeda Aarona Gordona koji je iskrenuo gležanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orlando je sada na omjeru 12-9, a Denver na 6-14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LeBron James ne želi biti samo pasivni promatrač sjajnih ovosezonskih igara Curryja, Hardena i Georgea, nego se želi vratiti na vrh najboljih strijelaca lige. Ljut i motiviran dočekao je Portland Trail Blazerce u svojoj Quicken Loana Areni i počastio ih s 33 poena i 10 skokova u pobjedi 105:100.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da stvar bude bolja, Cavsi su se vratili iz zaostatka od 18 poena i tako prekinuli crni niz od tri poraza. U Blazersima najbolji je bio Damian Lillard s 33 poena , 6 skokova i 6 asista.Prošlogodišnji NBA finalisti sad su na omjeru 14-7.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo