LUDA VEČER / Boston razbio Šarićev Golden State s čak 52 razlike za jednu od najvećih pobjeda

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski košarkaš Dario Šarić je odigrao za Golden State 13 minuta te je dao četiri poena uz dva skoka i jednu izgubljenu loptu. Za dva poena je gađao 2-2, za tri 0-2

4.3.2024.
8:42
Profimedia
VOYO logo

Nevjerojatnu su utakmicu odigrali košarkaši Bostona i Golden Statea u NBA ligi, u noći s nedjelje na ponedjeljak, a Boston je slavio s čak 52 poena razlike, bilo je 140-88.

Image
NBA SPEKTAKL /

Babo zabio 20 u porazu Knicksa: Dončić briljirao pa priznao da je kriv za poraz uz zvuk sirene

Image
NBA SPEKTAKL /

Babo zabio 20 u porazu Knicksa: Dončić briljirao pa priznao da je kriv za poraz uz zvuk sirene

Bila je to repriza velikog NBA finala od prije dvije godine kada je Golden State svladao Boston, no ovaj put su se uloge potpuno promijenile te je Boston ostvario treću najveću pobjedu u povijesti kluba, a Golden State četvrti najveći poraz u svojoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se nešto čudno sprema pokazala je već prva četvrtina i 44-22 domaćina, a na poluvremenu je Boston imao nevjerojatnih 82-38. Tijekom treće dionice Boston je otišao na prednost od 50 poena i više te na kraju pobijedio s 52 razlike.

Kod Bostona su najbolji pojedinci bili Jaylen Brown s 29 poena te Jayson Tatum s 27 koševa. Kombinirano su gađali odličnih 9-15 za tri poena, s tim da je Tatum pogodio četiri od pet. Payton Pritchard je dodao 19 poena uz po šest asistencija i skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Golden Statea je prvi strijelac bio Lester Quinones, s klupe je dao 17 koševa. Stephen Curry je ukupno odigrao 17 minuta te je postigao četiri poena uz 0-9 za tri poena. Hrvatski košarkaš Dario Šarić je odigrao za Golden State 13 minuta te je dao četiri poena uz dva skoka i jednu izgubljenu loptu. Za dva poena je gađao 2-2, za tri 0-2.

Sjajna partija Bogdanovića

Košarkaši New Yorka svladali su Cleveland u gostima 107-98 u ogledu NBA lige u noći s nedjelje na ponedjeljak, a jedan od najboljih igrača u pobjedničkom sastavu bio je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poluvremenu je Cleveland imao minimalnu prednost od 53-51, a ključni odmak od suparnika New York je napravio tijekom treće dionice koju je dobio 36-25. Potom je prednost zadržao do kraja utakmice te svladao suparnika koji je jedno mjesto bolje plasiran na ljestvici Istočne konferencije, a ujedno je to bila repriza prošlogodišnje serije prvog kruga doigravanja u kojem je također bolji bio New York.

New York je pobijedio premda mu se odmah na startu dvoboja ozlijedio najbolji igrač Jalen Brunson. U pitanju je ozljeda koljena i tek treba vidjeti koliko će zbog nje izbivati s parketa, a nije igrao ni nominalno drugi najbolji igrač Julius Randle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi strijelac New Yorka bio je Donte DiVicenzo s 28 poena, a ostvario je i četiri asistencije te šest skokova. Drugi strijelac New Yorka bio je Bojan Bogdanović koji je s klupe odigrao 30 minuta, a ubacio je 20 poena. Iz igre je gađao 8-15, za tri poena 1-6 te 3-3 s linije slobodnih bacanja. Dodao je tome po tri skoka, tri asistencije i tri izgubljene lopte. Najbolji strijelac Clevelanda bio je Sam Merrill s 21 poenom, dok je Evan Mobley uz 13 koševa imao šest asistencija i 13 skokova.

U derbiju Zapadne konferencije LA Clippers su u gostima svladali Minnesotu 89-88. Opet je prvo ime Clippersa bio Kawhi Leonard s 32 poena i pet skokova, dok je s klupe Norman Powell dodao 24 poena. Hrvatski centar Ivica Zubac odigrao je 19 minuta te se teško nosio s moćnim centrima Minnesote. Ubacio je 2 poena uz šut iz igre 1-2, a imao je dva skoka, jednu asistenciju i jednu izgubljenu loptu. Kod Minneoste je Anthony Edwards postigao 27 koševa, Karl-Anthony Towns 18 poena, osam asistencija i devet skokova, a Rudy Gobert 12 poena, 16 skokova i tri blokade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oklahoma City je u gostima svladao Phoenix 118-110. Zbog usporednog poraza Minnesote sam vrh Zapadne konferencije preuzeo je Oklahoma City kojeg su u ovom dvoboju predvodili Shai Gligeous-Alexander s 35 poena, devet asistencija i osam skokova te Jalen Williams koji je postigao 22 poena. Kod Phoenixa je odličan bio Bradley Beal koji je ubacio 31 poen, dok je Jusuf Nurkić ubacio 14 koševa te imao čak 31 skok.

Iako bez najboljeg igrača Joela Embiida Philadelphia je u gostima nadjačala Dallas 120-116. Vrlo dobro su posao kod gostiju obavili Tobias Harris s 28 poena i pet skokova te Tyrese Maxey koji je ubacio 24 poena. Slovenac Luka Dončić je za Dallas ostvario novi 'tripe-double' učinak, ali je to bilo malo za uspjeh. Ubacio je 38 poena uz 10 asistencija i 11 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA rezultati:

Dallas - Philadelphia 116-120

Boston - Golden State 140-88 (Dario Šarić 13 minuta za Golden State - 4 poena, šut iz igre 2-4, trica 0-2, slobodna bacanja 0-1, dva skoka i jedna izgubljena lopta)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minnesota - LA Clippers 88-89 (Ivica Zubac 19 minuta za LA Clippers - 2 poena, šut uz igre 1-2, jedna asistencija, dva skoka i jedna izgubljena lopta)

Orlando - Detroit 113-91

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto - Charlotte 111-106

Cleveland - New York 98-107 (Bojan Bogdanović 30 minuta za New York - 20 poena, šut iz igre 8-15, trica 1-6, slobodna bacanja 3-3, tri asistencije, tri skoka i tri izgubljene lopte)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio - Indiana 117-105

Phoenix - Oklahoma City 110-118

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo