BABO RUTINER / Bogdanović u maniri Reggie Millera školovao mladu zvijezdu pa navijačima otvorio oči: Svima je jasan propust Lakersa i Sunsa

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski reprezentativac je na parketu proveo 34 minute

21.10.2022.
10:15
Profimedia
VOYO logo

Pobjedom su Detroit Pistonsi u novu NBA sezonu ušli protiv Orlando Magica 113:109 noćas po hrvatskom vremenu u Detroitu, a sjajnu prvu utakmicu za svoj novi klub odigrao je najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović. Hrvatski reprezentativac bio je najbolji u momčadi Detroita za koju je i debitirao u prvoj službenoj utakmici, te se na pravi način predstavio navijačima.

Image
JEDNE VELIKE S LUKOM, MOLIM /

Genijalni Bojan Bogdanović poslao svog čuvara po 'ćevape' i oduševio Detroit: Ovako to kulerski radi Mostarac

Image
JEDNE VELIKE S LUKOM, MOLIM /

Genijalni Bojan Bogdanović poslao svog čuvara po 'ćevape' i oduševio Detroit: Ovako to kulerski radi Mostarac

Hrvatski reprezentativac je na parketu proveo 34:50 minuta uz šut za dva 2-6, tricu 6-10 te 2-2 s linije slobodnih bacanja. Pogodio je šest od svojih prvih sedam pokušaja za tri, a usprkos tomu što je promašio svoja posljednja četiri šuta iz igre, s dva pogođena slobodna bacanja 4.7 sekundi prije isteka vremena postavio je konačni rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanoviću je trebalo neko vrijeme da proradi jer je promašio prvih nekoliko šuteva, ali je onda podigao svoju igru, osobito u drugom poluvremenu. Pogodio je osam od 16 šuteva. Imao je i jednu ukradenu i jednu izgubljenu loptu. Prilikom ključnih bacanja, igrači Orlanda pričali su kako trebaju ići na skok, te su tako mislili poremetiti našeg šutera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači u ekstazi

"Babo" je staloženo pogodio prvo bacanje i odgovorio rivalima na pripremu za skok: "ovo je polaganje", aludirajući na sigurne poene i poručujući mu da nema razloga da očekuje skok. Zatim je rutinski pogodio i drugo bacanje i povikao: "Polaganje!" Na snimci Bogdanovićevih highlightsa taj detalj možete vidjeti od 1:46.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Detroita u ekstazi su zbog Bogdanovićevog debija i već zazivaju da mu se produlji ugovor koji istječe na kraju sezone, a Twitter se sprda s L.A. Lakersima i Phoenix Sunsima koji su ga mogli dovesti ovog ljeta. Prve utakmice pokazale su da im treba šuter, ali ljetos su procijenili da je odšteta koju Utah traži za hrvatskog asa previsoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović je u Detroit stigao ovog ljeta iz Utaha u tradeu u koji su bili uključeni Kelly Olynyk i Saben Lee. Detroit je prošle sezone bio jedna od najlošijih momčadi lige, a Bogdanović nije igrao dobro u pripremnim utakmicama. No, bio je ključan u prvoj pobjedi Pistonsa u ovoj sezoni.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo