BIVŠI KOŠARKAŠ HOUSTON ROCKETSA I PHOENIX SUNSA POSTAO ODBOJKAŠ: / Cilj mu je nastup na Olimpijadi u Tokiju

Image
Foto: Screenshot

Nekadašnji igrač Houstona i Minnesote na pragu je stvaranja nove karijere u drugom sportu

22.7.2018.
14:28
Screenshot
VOYO logo

Chase Budinger imao je solidnu NBA karijeru, u osam godina prošao je četiri kluba, Houston, Minnesotu, Indianu i Phoenix. Međutim, njegova NBA karijera završila je nakon dvije operacije koljena 2012. i 2013. godine, nakon čega je još kratko igrao u Europi, točnije u Baskoniji prije nego je potpuno prekinuo košarkašku karijeru.

Stvara novu karijeru

Danas ima 31 godinu, NBA karijera je iza njega, a on se nalazi usred stvaranja nove karijere, one odbojkaša na pijesku. Budinger danas s dvostrukim olimpijcem Seanom Rosenthalom nastupa na američkoj seriji odbojke na pijesku, nedavno su poraženi u finalu turnira u San Franciscu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je nevjerojatno iskustvo što je pored mene netko poput Seana Rosenthala, igrača koji ima golemo iskustvo u odbojci. Svakog dana učim, upijam koliko mogu i pokušavam biti bolji igrač", rekao je Budinger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije lako promjeniti sport

"Zaista se teško priviknuti na takvu promjenu uvjeta igre. Sunce nekad zna zaista pržiti, a pogotovo je to opasno za mene koji imam prilično svjetlu put, moram koristiti razne kreme za zaštitu kože. Druga stvar je velika vrućina, morate biti izuzetno fizički pripremljeni da bi izdržali igru u takvim uvjetima."

Želi na Olimpijske igre

"Oduvijek mi je san bio nastupiti na Olimpijadi, još kada sam igrao odbojku u srednjoj školi. Nadam se da ću uspjeti tu čast izboriti već za Tokio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo