BENDER ODLAZI IZ NBA I VRAĆA SE U EUROPU: / Bio je na korak od Clevelanda, ali...

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Dragan Bender vraća se u Europu, potpisat će za CSKA

17.7.2019.
20:30
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska u NBA ligi ostaje na šest igrača, ako računamo i Luku Šamanića u razvojnoj ligi u kojoj bi trebao igrati naredne sezone, kako bi se dokazao za San Antonio Spurse i najboljeg trenera današnjice Gregga Popovicha. Dragan Bender (21) bio je na korak od Cleveland Cavaliersa koji ga je htio potpisati, inzistirao je na ostanku u NBA ligi, no onda mu je kao poput Hamiltonu uletjela ponuda europskog prvaka CSKA Moskve koju je na kraju naš reprezentativac i prihvatio, javlja Eurohoops pozivajući se na izvore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši 4. pick prve runde drafta, najviše rangirani Hrvat ikad draftu, ima samo 21 godinu...

"Pa čak i ako se vrati u Europu, još uvijek ima vremena pokušati povratak u NBA u budućnosti, kad će biti zreliji i spremniji. Budući da Sunsi nisu otkupili opciju za četvrtu sezonu na njegovom novom ugovoru, Cavsi su htjeli uletjeti. Međutim, CSKA Moskva je u posljednji čas uletjela s ponudom koju nije mogao odbiti", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bender je u Phoenixu, u kojem će slijedeće sezone igrati Dario Šarić, proveo tri sezone, no nije u potpunosti opravdao očekivanja, niti svoja osobno, niti struke. U protekle tri godine prosječno je postizao svega 5,3 koša po utakmici, 3,8 skokova i 1,2 asistencije. Najbolje razdoblje imao je u sezoni 2017/2018 kada je i odigrao čak 82 utakmice tijekom kojih je postizao 6,5 koševa uz 4,4 skoka i 1,5 asistenciju. Tijekom te tri godine zaradio je 13 milijuna dolara, ali ostaje žal što nije napravi više na igračkom planu. Možda je Bender, inače talentirani košarkaš, ipak u najjaču košarkašku ligu svijeta došao premlad, pa se na kraju nije snašao.

Klub mu je odbio produžiti mu ugovor, a onda je krenulo pljuštanje ponuda te je najveću i najozbiljniju poslao CSKA, što je odmah navelo Benderu osmijeh na lice i evo nam Dragana ponovno u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo