Šarić slab / Bender i dalje pokazuje da su Sunsi bili u krivu

Image
Foto: AP Images

Hrvatski reprezentativac ponovno je bio među najboljim pojedincima Sunsa

25.1.2019.
8:02
AP Images
VOYO logo

Da su u Arizoni malo više vjerovali u njega od početka, Dragan Bender mogao je igrati sezonu karijere. I biti miran oko svoje bliže budućnosti. Međutim, Sunsi mu nisu ni potvrdili posljednju godinu ugovora, a posljednje tri utakmice govore da je moglo biti malo drugačije.

21-godišnjak iz Čapljine treću je utakmicu u nizu krenuo u petorci i nakon dva double-doublea otišao do najvećih brojki sa 17 poena u nešto manje od pola sata. Portland je, istina, bez problema slavio u Talking Stick Resort areni, no sve drugo bilo bi iznenađenje budući da je Phoenix i dalje bez Aytona i Holmesa, a Devin Booker nije bio "monstruozan" da bi sam pobijedio Blazerse makar je krenuo s 18 poena u prvoj četvrtini da bi do kraja zabio još devet. Svejedno ga je Igor Kokoškov propisno nahvalio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će se kroz sljedećih nekoliko godina razviti u boljeg igrača nego što je to Lillard."

Za kojeg je, pak, rekao nešto drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mora zabiti 60 poena da bi dao svoje."

Hrvatski derbi igrao se u Staples centru gdje je Ivici Zupcu u goste stigao Dario Šarić sa svojim Wolvesima kojima je trebalo 50 poena Townsa i Wigginsa da slome Lakerse. Šarić je njima pridonio malo, kako već i radi u posljednje vrijeme, ali više od četiri poena (uz šest skokova) brine kočnica u napadu jer je tek tri puta uputio loptu prema košu u 20 minuta. U istoj minutaži Zubac je bio agresivniji (6/12) što mu je donijelo deset poena, a osam je puta zatvorio skok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Steph Curry nije zabio nikad manje trica (dvije) i nikad više poena. Wizardsima je utrpao 38, a Warriorsi 70 iz reketa što se pod Steveom Kerrom još nije dogodilo.

"Moraš uzeti ono što ti da obrana", plastično je objasnio Curry koji je 19. put u sezoni otišao preko 30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Russell Westbrook dobro je popunio sve najvažnije statističke kolone i s 23 poena, 16 asistencija i 17 skokova vukao Oklahomu preko oslabljenih New Orleansa (Davis, Mirotić, Randle) do devete u nizu.

"On utječe na igru na toliko načina; kroz skokove, obranu, asistencije, tranziciju i kada mi ljudi pričaju nešto o njegovom šutu, uopće se ne zamaram", rekao je Billy Donovan o svom najboljem igraču kojemu je trebalo nešto više od dvije četvrtine za triple-double (najbrže ove sezone), a slično je govorio i Westbrookov suigrač Abdel Nader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je jedan od onih koji se rode jednom u generaciji. Poseban je i mislim da bi mnogi željeli igrati s njim."

To sigurno želi Paul George kojemu su tri asistencije nedostajale do triple-doublea (23 p, 11 s), a Jrueu Holidayu jedan skok (22 p, 13 a).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA, 24. siječnja:

LA Lakers - Minnesota 105:120
Washington - Golden State 118:126
Oklahoma City - New Orleans 122:116
Phoenix - Portland 106:120

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo