Baskonia uvjerljiva / Barcelona razbila Olympiakos usred Pireja, Bayern u ludoj utakmici u Münchenu srušio Fenerbahče

Image
Foto: Euroleague

Olympiakos je ostao na 55 poena, najmanje poena ikad u domaćoj euroligaškoj utakmici. To mu se dogodilo i 2003., tada također protiv Barcelone

31.1.2019.
22:55
Euroleague
VOYO logo

Teško je uopće iskopati kada se netko posljednji put "narugao" s Olympiakosom u njegovoj dvorani u samo deset minuta kako je to prve euroligaške večeri 21. kola učinila Barcelona.

Katalonci su već na kraju prve četvrtine imali +21, a pritom su sveli Grke, koji su u ozbiljnoj rotaciji imali sedam igrača, na šest poena. Makar su domaćini u samo nekoliko minuta stigli na -6, gosti su ponovno vratili kontrolu i održavali je do kraja utakmice u kojoj je Singleton bio najbolji među odličnima s 18 poena, dok je Ante Tomić za 23 minute producirao deset poena, pet skokova i dvije ukradene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednom riječju - savršeno", sve je rekao na kraju Barcelonin trener Svetislav Pešić koji je, također, bio na Barceloninoj klupi protiv Olympiakosa kada ga je prije 16 godina španjolski velikan zadržao na 55 poena, najmanje postugnutih poena u dvorani Mira i prijateljstva u povijesti grčkog kluba u Euroligi.

Budući da je nadoknadila -9 iz prve utakmice u Blaugrani, Barcelona je sada prestigla Olympiakos na petom mjestu, a barem do sutra u zoni četvrtfinala bit će Baskonia Velimira Perasovića koja se poigrala s Maccabijem čiji je niz od četiri pobjede grubo prizemljen. Voigtmann je brojao do 20, a Hilliard do 19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fenerbahče se dvaput spašavao poraza u Münchenu, ali nije uspio i treći put. Najprije je tri sekunde prije kraja regularnog dijela Sloukas pogodio za 66:66, a Joffrey Lauvergne realizirao samo jedno bacanje dvije sekunde prije isteka prvog produžetka, pa je utakmica otišla i u drugi u kojemu za Turke više nije bilo spasa od trećeg poraza u sezoni unatoč 23 Dixonova poena, no Jović i Williams iskombinirali su 38. Leon Radošević za 17 i pol minuta ostao je na četiri.

Furiozna Himkijeva posljednja četvrtina slomila je Žalgiris koji je u Moskvi imao +9 deset minuta prije kraja da bi završio na gotovo identičnoj brojci u - minusu. Ruse je do egala dovukao Crocker, a Litavce dokrajčio Mickey koji je s 20 poena bio igrač utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euroliga, 21. kolo:

Himki - Žalgiris 74:64
Olympiakos - Barcelona 55:76
Baskonia - Maccabi 97:73
Bayern München - Fenerbahče 90:86 (66:66)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo