BABO PREDSTAVLJEN U INDIANI: / Najplaćeniji hrvatski sportaš otkrio što ga je privuklo u Pacerse

Image
Foto: Screenshot
12.7.2017.
8:49
Screenshot
VOYO logo

Klupska internetska stranica navodi da je Bogdanović imao tri-četiri ponude drugih klubova, no da je Pacerse izabrao zbog prilika koja mu se ondje pruža uz zaključak da je klubu 'potreban igrač koji može pogoditi za tri poena, a on je itekako za to talentiran', te da je 'Pacersima potreban krilni igrač koji se raznovrsnošću može uklopiti u njihov plan igre, za što ima kvalitete'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaključio sam da su Pacersi za mene i moju budućnost u ligi najbolji izbor. Ovdje mi se pruža velika prilika igrati, a trener momčadi mi je obećao da ću biti jedan od nositelja", kazao je Bogdanović na predstavljanju otkrivši čime ga je Nate McMillan privukao.

Sam McMillan je potvrdio da će Bogdanović dobiti priliku na poziciji niskog krila, ali i da će poziciju morati zaslužiti, no da je Glen Robinson III taj koji je Bogdanovićev izazivač za mjesto u petorci a ne obrnuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uklapa se u smjer kojim smo krenuli. Sada moramo biti strpljivi i dopustiti ovim momcima da rastu", dodao je McMillan o hrvatskom reprezentativcu kojeg u klubu uspoređuju s Austinom Croshereom koji je također nosio broj 44 na dresu, ali od kojeg je Bogdanović 'brži i brži u izbačaju'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim biti u NBA ligi samo da budem ovdje. Želim igrati i mislim da su Pacersi pravi klub koji mi to može omogućiti. Nadam se da ću dobiti priliku. U Europi sam igrao na drugačiji način, bio nositelj, a ovdje je lopta manje u mojim rukama. Nadam se da će ove sezone biti više", dodao je hrvatski košarkaš.

Vjeruje se da je Bogdanović za dvogodišnju suradnju s Pacersima dogovorio plaću u iznosu od 21 milijun američkih dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju je karijeru u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta Bogdanović započeo u redovima Brooklyn Netsa koje je, nakon dvije i pol godine vjernosti i izborene uloge startera, napustio u veljači otisnuvši se među daleko uspješnije Washington Wizardse. Preuzevši ulogu igrača s klupe, Bogdanović je kroz 26 utakmica osnovnog dijela sezone i 23 minute prosječno u njima, upisivao 12,7 poena i 3,1 skok po utakmici. Tricu je pogađao s 39,1 posto preciznosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo