BABO ODUŠEVIO AMERIKANCE: / 'Tko može zaustaviti LeBrona? Nitko. Ali Bogdanović taj posao radi bolje od ostalih'

Image
Foto: AFP

LeBron James se ne može zaustaviti, ali ga je moguće usporiti

18.4.2018.
9:53
AFP
VOYO logo

"On nije igrač koji će zaustaviti LeBrona. Nitko u Indiana Pacersima takvu glupost niti neće reći za 203 cm viskog Bojana Bogdanovića i to iz dva razloga. Prvi je – Pacersi ne žele razljutiti LeBrona. Drugi – svjesni su da ne postoji igrač koji LeBrona može zaustaviti. Dobar napad pobjeđuje dobru obranu u NBA ligi, a LeBron je super-čovjek. Njegovo 'zaustavljanje' je nemoguće", uvod je teksta dnevne novine The Indianapolis Star koji pod naslovom 'Tko može zaustaviti LeBrona? Nitko. Ali Pacersov Bogdanović je odradio bolji posao od ostalih' hvali doprinos hrvatskog košarkaškog reprezentativca za sastav Indiana Pacersa.

Navodi se tako da je Bogdanović igrač koji frustrira ponajboljeg košarkaša današnjice odrađujući svoj posao tiho i efikasno. 'Ulazak' u LeBronovu glavu, navodi izvor, Bogdanović je odradio već u uvodu prve utakmice doigravanja kada je za manje od dvije minute ukrao Jamesu prvu loptu. Frustracija američkog košarkaša na površinu je isplivala koju minutu kasnije kada se desetak kilograma lakši Bogdanović s vođom Cleveland Cavaliersa hrvao pod obručem koji je u padu zamahnuo rukom prema licu hrvatskog košarkaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz obrane profitirao napad

U istoj utakmici, a slavili su Pacersi u njoj 98-80, Jamesa su pokušavali zadržati Lance Stephenson, Domantas Sabonis i Myles Turner, 'ali od svih njih samo ga je jedan uspješno usporio', navodi se hvaleći Bogdanovića i njegov rad preko ljeta kojim je dodao 6,5 kilograma mišića i napravio značajan korak prema naprijed u obrani. Profitirao je time i njegov napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dodatna snaga mi je ulila samopouzdanje", potvrdit će i sam Bogdanović nakon osnovnog dijela sezone s nikad boljim prosjekom poena (14,3) i nikad boljim postotkom za tricu (40,2 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedeno stiže i s nikad većom minutažom (30,8 po susretu) koje, pak, zaslužuje dobrom obranom. Pacersi pred početak sezone nisu znali može li Bogdanović obrambenim zalaganjima na jakim suparnicima izboriti si dodatne minute, priznat će trener momčadi Nate McMillan, ali i dodati:

"Nije to znao niti on sam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji od zvijezda NBA lige

Bogdanović na sve ovako gleda:

"Mnogim igračima nije potrebno povjerenje da bi bili dobri obrambeni igrači, ali meni strahovito mnogo znači da mi trenersko osoblje vjeruje i postavlja me na najbolje igrače. U Wizardsima mi nikad nije ukazano takvo povjerenje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U statistiku zaljubljeni Amerikanci izračunali su da vođa Clevelanda biva manje opasan kad ga čuva Bogdanović u odnosu na trenutke kad na njemu vise neki od najboljih igrača NBA lige poput Giannisa Antetokounmpoa ili Jimmyja Butlera,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U detaljnijoj analizi podsjeća se da je LeBron James u prvoj utakmici doigravanja protiv Pacersa stigao do triple-double učinka (24 poena, deset skokova, dvanaest asistencija), ali gađajući 7-17 iz igre uz 0-4 za tri poena. Najviše je štete, dodaje se, suparnicima radio kad su na njemu bili Stephenson, Sabonis i Turner, dok je 'protiv Bogdanovića koji ga je čuvao 25 minuta jedna zabio'.

"Mnogi koji dobro igraju košarku mogu protiv vas staviti 40 poena, a LeBron spada u taj krug. Njih petorica ili desetorica u ligi su igrači koje je nemoguće zaustaviti, ali im je omoguće otežati zadatak tog dana", dodat će Bogdanović koji baš danas slavi 29 rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Što će mu Nate McMillan pokloniti za rođendan? Još jednu večer s LeBronom Jamesom', zaključuje se u tekstu.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo