ANZULOVIĆ NAKON PORAZA OD SLOVENIJE PRIČAO O NEMOĆI: / Četvorica hrvatskih NBA igrača nisu bila dovoljna za pobjedu

Image
Foto: PIXSELL

Najbolje je odigrao 24-godišnji Jakov Mustapić koji je ubacio 25 koševa

6.9.2018.
8:32
PIXSELL
VOYO logo

U pripremnoj utakmici uoči kvalifikacijskih dvoboja za Svjetsko prvenstvo protiv Litve i Poljske, hrvatski su košarkaši u srijedu pred oko 4000 gledatelja u Areni Varaždin poraženi od reprezentacije Slovenije sa 86-87 (16-18, 21-27, 24-26, 25-16).

Izabranici Dražena Anzulovića, s četvoricom NBA igrača u sastavu - bili su tu Bojan Bogdanović, Darijo Šarić, Ivica Zubac i Ante Žižić, u prvom testu uoči rujanskih kvalifikacijskih utakmica za SP pokleknuli su pred pucački raspoloženim mladim slovenskim reprezentativcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mustapić zasjenio zvijezde

Najbolju utakmicu u seniorskom reprezentativnom dresu odigrao je 24-godišnji Jakov Mustapić koji je ubacio 25 koševa uz šut 9/12 te imao tri osvojene lopte. Hrvatski kapetan Bojan Bogdanović je postigao 17 poena uz sedam skokova, a Dario Šarić je spojio 15 koševa i šest asistencija. U svom debiju za seniorsku reprezentaciju Ante Žižić je postigao 12 koševa i imao pet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili su bolji i zaslužili su ovu pobjedu, jer mi nismo imali radni dio kakav je potreban za jednu ovakvu utakmicu. Kalkulirali smo od početka s energijom i dozvolili smo da se Slovenija razigra, pogotovo u drugoj četvrtini u kojoj smo primili 27 koševa, a nismo izašli iz bonusa. Mislim da smo imali dvije ili tri osobne pogreške", započeo je s analizom Anzulović pa kazao:

Nije bilo podcjenjivanja

"Tek kada smo došli na minus 16 počeli smo raditi onako kako smo trebali raditi od prve sekunde. Ako smo dovoljno pametni, onda ćemo shvatiti ovu utakmicu na način da bez obzira protiv koga igraš, da ne igraju na terenu imena nego ono što pokažeš, a onda može tvoja kvaliteta doći do izražaja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih rekao da je bilo podcjenjivanja. Bila je jedna nemoć u intenzitetu obrane. Mi smo igrali obranu tako da tri igrača dobro stoje, a dva su totalno van koncentracije. Ili četiri dobro stoje, a padamo na jednom. Bez svih u sinergiji i sistemu igre teško možeš igrati protiv bilo kakve ekipe", zaključio je Anzulović zadovoljan učinkom Jakova Mustapića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Mustapić je, pak, izjavio:

"Nisam se previše opterećivao napadom. Izbornik je od mene tražio energiju u obrani i tu sam se pokušavao što više izboriti za poziciju i to mi je bio primarni cilj u igri. Napad je došao sam kao rezultat te obrane. Rezultat te neopterećenosti i dobre obrane."

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo