ANTHONY DAVIS OSTAJE U LAKERSIMA ZA NEVJEROJATNU CIFRU: / Velika vijest dolazi iz Amerike; Javnost je dugo čekala rasplet ovog

Image
Foto: Profimedia

Anthony Davis i Los Angeles Lakersi dogovorili su nastavak suradnje

3.12.2020.
17:40
Profimedia
VOYO logo

Američki 27-godišnji košarkaš Anthony Davis i Los Angeles Lakersi dogovorili su u četvrtak nastavak suradnje koja će centru aktualnih NBA prvaka donijeti zaradu od maksimalnih 190 milijuna američkih dolara u sljedećih pet sezona, objavilo je nekoliko američkim medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LAKERSI POVELI PROTIV MIAMIJA 2:0: /

Heat bez dva ključna igrača nije mogao protiv Jamesa i Davisa; Rookie Heata upisao se u povijest

Image
LAKERSI POVELI PROTIV MIAMIJA 2:0: /

Heat bez dva ključna igrača nije mogao protiv Jamesa i Davisa; Rookie Heata upisao se u povijest

Davis zamjenom igrača u Lakerse stigao u srpnju 2019. iz New Orleansa

Davis je zamjenom igrača u Lakerse stigao u srpnju 2019. iz New Orleansa, a nakon što je bio jedan od glavnih protagonista u vraćanju momčadi iz Los Angelesa na NBA tron, odlučio je iskoristiti svoje pravo i raskinuti stari ugovor koji ga je s Lakersima vezao još godinu dana te se kao slobodan igrač našao na tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, bilo je prilično izvjesno da će Davis ostati u "zlatno-ljubičastom" dresu, a pogotovo nakon što je LeBron James potpisao novi dvogodišnji ugovor vrijedan 85 milijuna dolara.

Image

LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - OCTOBER 11: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers and Anthony Davis #3 of the Los Angeles Lakers react after winning the 2020 NBA Championship in Game Six of the 2020 NBA Finals at AdventHealth Arena at the ESPN Wide World Of Sports Complex on October 11, 2020 in Lake Buena Vista, Florida.,Image: 562518310, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Davis je na draftu 2012. bio prvi izbor i prvih je sedam sezona proveo u New Orleansu, prije nego što je u siječnju 2019. zatražio da bude zamijenjen, nadajući se da će to biti učinjeno do zadnjeg roka u veljači. No, Pelicansi su ga zadržali u nadi da će u srpnju potpisati maksimalni ugovor, čija je vrijednost mogla ići do 240 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davis s prosjekom od 26,1 koševa bio deseti strijelac NBA lige prošle sezone

Kad je Davis odbio tu mogućnost, New Orleans je s Lakersima dogovorio razmjenu u kojoj su Pelicansi dobili Brandona Ingrama, LonzaBalla, JoshaHarta i tri izbora u prvom krugu NBA drafta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrajući prošle godine u Lakersima Davis je s prosjekom od 26,1 koševa bio deseti strijelac NBA lige, a uz to je imao 9,3 skoka i 3,2 asistencije po utakmici. Davis je bio drugi u izboru za najboljeg obrambenog igrača lige, iza pobjednika Giannisa Antetokounmpa.

U posljednjoj od pet sezona novog ugovora Lakersima (2024./2025.) Davis će zaraditi 43,2 milijuna dolara, ako ne odluči iskoristiti mogućnost prijevremenog raskida i potpisa novog ugovora, kao što je to učinio i sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo