AMERIKA SE TRESE ZBOG DEBAKLA SVOJIH KOŠARKAŠA NA SP-U: / Izgubili su na dan na koji nikako nisu smjeli izgubiti; 'Neka ih bude sram, jadno od njih'

Image
Foto: Profimedia

Poraz SAD-a naljutio sve navijače Amerike i zapalio društvene mreže

11.9.2019.
17:18
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Francuske priča su dana na SP-u i čitavog košarkaškog svijeta. U četvrtfinalu u srijedu pobijedili su branitelje naslova, reprezentaciju Amerike 89-79. Iako je sastav slavnog trenera Gregga Popovicha bio oslabljen zbog otkaza uoči prvenstva velikog broja igrača, iako se radi o C, ako ne i D momčadi Amerike, slavlje Galskih pijetlova nad Amerikom velika je senzacija.

Image
U KINI JE - ESKALIRALO! /

Malo tko je na njih računao, a oni mijenjaju svjetski poredak; 'Najgore bi bilo da Amerikanci osvoje naslov...'

Image
U KINI JE - ESKALIRALO! /

Malo tko je na njih računao, a oni mijenjaju svjetski poredak; 'Najgore bi bilo da Amerikanci osvoje naslov...'

Image

- DONGGUAN, CHINA - SEPTEMBER 11: Coach Gregg Popovich of USA in action during FIBA World Cup 2019 quarter-final match between the United States and France at Dongguan Basketball Center on September 11, 2019 in Dongguan, Guangdong Province of China. (Photo by VCG), Image: 470321930, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, MAXPPP

SENZACIJA NA SVJETSKOM PRVENSTVU: Francuzi u dramatičnoj utakmici za polufinale razbili moćni SAD

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanci bijesni na svoje košarkaše

Poraz SAD-a naljutio je sve navijače Amerike i zapalio društvene mreže. Tako je jedan košarkaški pratitelj na Twitteru napisao:

"Ovo se dogodi kad su igrači fokusirani više na politiku i publicitet nego na utakmice. Sramota za američku košarku, igrače i trenere u reprezentaciji. Kako se ovo uopće moglo dogoditi?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikance još više boli činjenica kako su njihovi košarkaši izgubili na 18 obljetnicu napada terorista na Ameriku. Na dan kad se Amerikanci prisjećaju žrtava bolesnih umova koji su odlučili uništiti živote tisućama ljudi, samo zbog svoje bolesne ideologije i još bolesnijeg pogleda na život i svoje ciljeve.

Image
Foto: Profimedia

DONGGUAN, Sept. 11, 2019 Rudy Gobert (C) of France competes during the quarter-final match between the United States and France at the 2019 FIBA World Cup in Dongguan, south China's Guangdong Province, Sept. 11, 2019., Image: 470314400, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press

Tragični 11. rujna 2001.

Valja podsjetiti da su tog tragičnog 11. rujna 2001. godine četiri oteta putnička zrakoplova teroristi Al Kaide preusmjerili prema unaprijed određenim metama, dva su završila u zgradama Blizancima na Manhattanu, jedan u Pentagonu, a četvrti je svoj let okončao u ruralnom dijelu države Pennsylvanije, nakon sukoba putnika i otmičara. To je bio najveći napad na SAD u povijesti i sa sobom je donio mnoge posljedice, ratove i tisuće poginulih. Tog 11. rujna 2001. živote je izgubilo nešto manje od 3.000 ljudi, uključujući i teroriste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto da košarkaši SAD-a igraju punom snagom za svoju zastavu, za ljude, naciju i žrtve tog terorističkog akta koji je zauvijek promijenio svijet, očitana im je propisna košarkaška lekcija. A radi se o najjačoj i najmoćnijoj košarkaškoj reprezentaciji i naciji na svijetu...

"Pa kako je Amerika izgubila na 11 rujna?", pita se jedan od brojnih američkih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi kritiziraju američku košarkašku reprezentaciju

Drugi navijač SAD-a se nadovezao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kakva je ovo sramota. Američka košarkaška reprezentacija i naša zemlja prepuna košarkaških zvijezda bolje da dobro proanalizira što se na turniru dogodilo do Olimpijskih igara sljedećeg ljeta. U buduće moramo puno bolje raditi selekciju igrača i sastaviti pravi Dream Team nakon ovog smiješnog nastupa na SP-u u Kini".

No, za neke poraz u četvrtfinalu od Francuza nije tako tragičan, nego može imati i pozitivne konture...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Možda ovaj poraz bude motivirao igrače da nastupe za Ameriku na Olimpijskim igrama'

"Možda ovaj poraz bude motivirao igrače da nastupe za Ameriku na Olimpijskim igrama", istaknuo je pratitelj košarke, što je bio odgovor na objavu jednog navijača nešto malo ranije...

"Ovaj poraz američke reprezentacije ne ide samo na dušu Mitchellu i Walkeru, kao i ostalih igrača. Ovaj poraz ide na dušu svim razmaženim američkim košarkaškim igračima koji uživaju u svom bogatstvu, do kojeg su došli zahvaljujući igranju košarke, a oni su bili presebični za predstavljanje svoje zemlje na SP-u, koja im je dala toliko toga u životu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije baš Amerikancima do šale nakon ovakve blamaže, posebno navijačima i običnom narodu koji je pratio nastup svojih košarkaša u Kini...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šalu na stranu, šteta je što smo izgubili. Očekivao sam kako će ovog puta biti drugačije nego što je to bio slučaj na OI 2004. godine. Očekivao sam drugačije sad", stoji u komentaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Američka košarkaška reprezentacija bila je jadna. Sramotno je to što nitko od velikih zvijezda nije htio nastupati za svoju zemlju na SP-u. Jadno...", jedan je od mnogobrojnih komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo