Cedevita tricom u zadnjim sekundama slomila Igokeu

U nevjerojatnoj završnici utakmice 7. kola regionalne ABA lige košarkaši Cedevite skinuli su dosada jedini neporaženi sastav lige Igokeu tricom u posljednjim trenucima susreta za pobjedu 78-76...

6.11.2012.
11:03
VOYO logo

Košarkaši Božidara Maljkovića vodili su i kontrolirali utakmicu tijekom prvih 20 minuta igre, ali je onda Igokea furioznom trećom dionicom (26-17) prešla u vodstvo, koje je održavala do posljednje minute susreta.

Igokea je pametno održavala tri koša prednosti tijekom posljednjih 60 sekundi, a onda ih je Cedevita, umjesto da se brani, odlučila poslati na crtu slobodnog bacanja, točnije Amerikanca Corsleyja Edwardsa II, koji je dotada imao učinak 4-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, igrač koji je dotada bio najefikasniji na utakmici je promašio oba bacanja pri rezultatu 76-75 za Igokeu i Cedevita je iz sljedećeg napada preko svog Amerikanca Braceyja Wrighta pogodila tricu za vodstvo 78-76, a pokazalo se i konačnu pobjedu s obzirom da je Siniša Štemberger promašio posljednji šut za izjednačenje.

Najefikasniji je u redovima Cedevite bio Predrag Šuput sa 17 poena i pet skokova, dok je Lukša Andrić pridodao 12 uz četiri skoka i tri asistencije. Recimo i da su se svi Cedevitini igrači, osim Luke Babića, koji su ulazili u igru upisali na listu strijelaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Igokee je najefikasniji bio spomenuti Edwards II s 18 poena i sedam skokova, a naš Štemberger pridodao je 12.

Spomenimo i da je u drugoj utakmici igranoj u ponedjeljak MZT Skopje Aerodrom iznenadilo u Ljubljani Olimpiju pobjedom 64-60.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita - Igokea 78-76 Union Olimpija - MZT Skopje Aerodrom 60-64

Redoslijed: 1. Partizan 6-1, 2. Igokea 6-1, 3. Cedevita 12, 4. Cibona 11...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo