KOMENTAR: / Hvala Bogu da je gotova ova faza natjecanja. Pogotovo kad je u pitanju današnja skupina F

Image
22.6.2016.
8:00
VOYO logo

U večerašnjoj utakmici protiv Irske ostvariti će najvjerojatnije isto tako neku minimalnu pobjedu, a onda će se u daljnoj fazi teško pronaći neka momčad s kojom neće moći sačuvati neriješen rezultat do kraja i onda na jedanaestercima dati priliku velikom Buffonu da im po tko zna koji put donese pobjedu. Prije početka prvenstva nisam im predviđao neku sjajnu rezultatsku budućnost, pogotovo jer su s popisa izostavili Pirla, ali demantirali su me već u prvoj utakmici protiv Belgije koju su nadigrali u svakom mogućem smislu.

Belgija - skupina precijenjenih pojedinaca

Belgija pak s druge strane, potvrdila je svojom igrom sve ono što sam im uoči prvenstva i predviđao. Unatoč velikim imenima, naime, oni su svojim igrama na ovom prvenstvu, ali i drugima do sada, pokazali da su zapravo samo jedna slabo organizirana skupina precjenjenih pojedinaca. Švedska koja ima samo jednog pojedinca, ali koji, eto, ipak nije precijenjen, mogla bi ih danas iznenaditi s nekoliko pogodaka petom iz mrtvog kuta ili, štajaznam, škaricama sa centra...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotovo zato što je Ibracadabra poznat da takve golove daje samo u utakmicama koje ni po čemu nisu bitne, a u one prve dvije - itekako važne - nismo ga se baš previše nagledali.

Image
Foto: AFP, PASCAL PAVANI

Najdosadnija skupina Eura

Skupina F - najdosadnija skupina na ovom prvenstvu, ali moguće i na svim prvenstvima do sada - ponuditi će nam dvije utakmice koje će malo tko uopće gledati. Dan je antifašističke borbe, pa je tako i neradan, a ukoliko se vremenskoj prognozi može više vjerovati nego ovoj mojoj sportskoj, onda će biti još i sunčano. U takvim uvjetima čovjek bi zaista morao biti poremećen da gleda ove utakmice u 18 sati, umjesto da u to vrijeme negdje leži na travi i razmišlja o tome kako je život zapravo lijep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa ipak, neosporna je činjenica da će u to vrijeme Portugalci razmišljati ponešto drukčije jer će se itekako namučiti da probiju čvrstu mađarsku obranu. Neće ni Austrijanci, bezbeli, imati ljepša razmišljanja o životu kada im islandski poluprofesionalci utrpaju pokoji pogodak u mrežu. Cristiano Ronaldo će naposlijetku ipak uspjeti odvesti svoju reprezentaciju u iduću fazu natjecanja, ali njihova igra na ovom Europskom prvenstvu po ničemu neće ostati zapamćena, pa ni ovoj vjerojatnoj pobjedi na jedvite jade.

Grupna faza natjecanja je već lagano postala zamorna, pa nas tako sve skupa raduje početak knock-out faze, a u kojoj će se - nadamo se - znatno podići kvaliteta igre pojedinih reprezentacija. Nažalost, niti jedne iz ove skupine...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo