može postati i zlatna / Kolekcija raste: jedriličar Tonči Stipanović u Riju osigurao najmanje srebrnu medalju!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ukoliko ne bude prosvjeda na rezultate 10. plova Stipanovićeva medalja bit će i službeno potvrđena znakon završetka natjecanja

13.8.2016.
22:24
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Prema neslužbenim rezultatima nakon 10. plova klase Laser hrvatski jedriličar Tonči Stipanović osigurao je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. 

Uoči plova za odličja, koji je na programu u ponedjeljak, Stipanović je i dalje uvjerljivo vodeći, ima 10 bodova prednosti u odnosu na drugog Australca Toma Burtona, odnosno 20 u odnosu na trećeg Novozelanđanina Sama Meecha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svakog plova postoji vrijeme za prosvjede pa se čekalo s tom objavom, ali kako prosvjeda nije bilo, sve je postalo jasno - imamo novu medalju u Riju, a ona bi nakon završnog plova mogla biti i zlatna.

Stipanović je u dva plova u subotu zauzeo sedmo i treće mjesto, te ukupno ima 57 negativnih bodova. Drugi Burton ima 67, treći Meech 77, dok je četvrti  Francuz Jean Baptiste Bernaz na 86.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U plovu za odličja nastupa samo 10 najboljih, te je maksimalan broj negativnih bodova koji se može sakupiti 20. On je na rasporedu u ponedjeljak, 15. kolovoza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo