RADOST I TUGA / Kobeu rekord, LA Lakersima poraz

Image

Unatoč 44 koša Bryanta, Memphis je svladao Lakerse 95:93. No, četverostruki NBA prvak postao je najbolji klupski strijelac s 25,208 koševa.

2.2.2010.
9:02
VOYO logo

Iako je s 44 koša Memphisu postao prvi strijelac Lakersa svih vremena, Kobe Bryant u ponedjeljak navečer nije imao previše razloga za slavlje. Unatoč sjajnoj večeri Bryanta, Grizzliesi su slavili 95:93, a ključni trenutak je trica Memphisovog Rudyja Gaya, 29 sekundi prije kraja, čime su Grizzliesi otišli na 95:90.

Bryant je ukupno u karijeri postigao 25,208 koševa, a da bi prestigao do tada najboljeg Jerryja Westa, bilo mu je potrebno 29 koševa. Četverostruki NBA prvak postavio je rekord zakucavanjem 4:13 minute prije kraja treće četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I trener Los Angelesa Phil Jackson propustio je priliku da i sam postavi rekord, jer je s ovim porazom ostao izjednačen s Patom Rileyem kao trener s najvećim brojem pobjeda - čak 533.

Gay je postigao 25 pogodaka, dok je novi član All-Star ekipe Zach Randolph dodao 22 uz 17 skokova za pobjedu Memphisa kojom su se osvetili Lakersima za poraz od 6. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Gayeve trice za rezultat 95-90 za Grizzliese, Bryant je pogodio također tricu i aktualni su prvaci imali i priliku za zadnji šut kojeg je promašio Ron Artest. Poraz bi pogodio Grizzliese koji su kontrolirali gotovo cijelu utakmicu i vodili čak 11 koševa u trećoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo