PRAVA ISTINA / Zašto je jedan od najboljih teškaša odustao od meča s Hrgovićem? Govorilo se da je kukavica, da ga izbjegava, a on veli: 'Ta se borba može dogoditi, ali...'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Amerikanac je u svibnju naglo odustao od borbe s Hrgovićem, za koju se Hrvat jako dugo i temeljito pripremao

5.10.2021.
13:34
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović trebao je prije nekoliko mjeseci boksati protiv slavnog američkog boksača Michaela Huntera i trebala je to biti borba za prvog i obaveznog izazivača po IBF-u. Međutim, do tog meča nikada nije došlo.

Amerikanac je u svibnju naglo odustao od borbe s Hrgovićem, za koju se Hrvat jako dugo i temeljito pripremao. Dakako, iz Hrgovićeva kampa svi su bili bjesni, a njegov promotor Eddie Hearn kazao je kako su Hrvata izigrali. Hunter je nedugo nakon otkazivanja meča Hrgoviću objavio da će se boriti s Mikeom Wilsonom u organizaciji Trillera. Hrgović je tada prozvao Amerikanca kukavicom i napao ga javno, ali Huntera to nije previše diralo i karijere su im se razišle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zašto ne želi s Hrgovićem?

Puno se nagađalo oko toga zašto je Hunter otkazao meč, sada je Ameriknac za 3KingsBoxing objasnio stvaran razlog.

"Boks je u velikim problemima. Promotori nisu dobro surađivali i odgovorili su organizaciju od toga da licitira za borbu. Sve je predugo trajalo i to mi je olakšalo odluku. Kada su iz Trillera rekli da neće surađivati s određenim ljudima i da žele mene osobno, nisam imao dileme oko odluke", pojasnio je Hunter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i navode da izbjegava Hrgovića. "Nisam pobjegao od njega, on se na kraju borio s nerangiranim borcem. Hrgović ne obavlja samostalno svoj posao, nego stalno mora čekati. Zato se ljuti. Ja ne čekam da mi se ukažu prilike, sam ih stvaram. Ta borba se i dalje može dogoditi ako ju je Triller spreman platiti. Protivnici sa mnom riskiraju, a ne mogu puno toga dobiti", zaključio je Hunter.

Eddie Hearn je za organizaciju meča Hrgović - Hunter, ponudio 606.666 dolara. Hunteru je od toga trebalo pripasti 60 posto, a ostatak, odnosno, 265 tisuća dolara, Hrgoviću. Pobjednik tog meča trebao je ići izravno na prvaka, a u ovom slučaju to je Oleksandr Usyk, koji je nedavno porazio Anthonyja Joshuu i uzeo mu sve titule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo