[VIDEO] 'ONO KAD PUNO PRIČAŠ, A ZA TO NEMAŠ NIKAKVOG POKRIĆA': / Ušao je u kavez i iz njega izašao posramljen

Image
Foto: Screenshot: Facebook
9.6.2020.
6:22
Screenshot: Facebook
VOYO logo

'BJJ vs Judo. Ono kad puno pričaš a za to nemaš nikakvog pokrića'

Na društvenim mrežama naletjeli smo na snimku legendarne borbe Nizozemca Bena Spijkersa iz 1995., tada 34-godišnjaka, inače judo majstora i Renza Gracije, slavnog jiu - jitcu majstor, koji je tada imao 28 godina.

Cro CopovomIZNIMNO RIJETKA SNIMKA MIRKA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojena bronca s OI bila je premalo za ovaj izazov

Inače, Spijkers je u karijeri do te borbe imao osvojenu broncu iz Seoula s OI 1984 godine i govorio je kako se može nositi s najboljim borcima slobodne borbe u to vrijeme. Usta su mu bila puna hvale na svoj račun...

Spijkers je imao svoj MMA debi u japanskoj promociji Shooto protiv veterana Erika Paulsona i izgubio gušenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spijkersova druga i posljednja MMA borba bila je u WCC-u, kad se u kavezu okušao s Graciejem u prvom krugu turnira, no u toj borbi nije imao nikakvu šansu, te ju je izgubio.

Iako ga je Nizozemac prvo bacio na pod i bio na njemu, znači imao je dominantnu poziciju, nije ju uspio iskoristiti. Gracie ga je okrenuo i bacio na tlo, da bi mu na kraju došao na leđa te gušenjem završio borbu u svoju korist...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Renzo mu zadao nekoliko udara laktom glavu prije nego što ga je završio

Također, Renzo mu je zadao nekoliko udaraca laktom glavu prije nego što ga je završio. Po završetku borbe, Gracie je nesportski stao na zatiljak glave svom suparniku, ali se kasnije ispričao zbog svog postupka koji je naišao na osudu u borilačkom svijetu.

Po povratku u Nizozemsku, Ben je bio uhićen nakon svađe sa stjuardesom oko njegove prtljage. Pušten je uz jamčevinu i odletio je u Europu nekoliko dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U opisu videa stoji:

"BJJ vs Judo. Ono kad puno pričaš a za to nemaš nikakvog pokrića"; stoji uz objavljeni video.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za napomenuti kako je to bio tek početak slobodne borbe, koja je u sljedećim godinama itekako našla svoje mjesto na borilačkoj karti svijeta i preuzela primat na njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo