VELIKE PROMJENE U BOKSAČKOM VRHU: / Ruiz doživio ogroman pad na ljestvici najboljih, Hrgović slavio, ali to mu nije pomoglo

Image
Foto: Profimedia

Lošije je rangiran nego prije nekoliko mjeseci

9.12.2019.
13:52
Profimedia
VOYO logo

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović uspješno je odradio svoju desetu profesionalnu borbu. Na velikom boksačkom spektaklu u Saudijskoj Arabiji nokautirao je Amerikanca EricaMolinu.

Image
JOSHUI PRIJETI ODUZIMANJE POJASA: /

Britanac progovorio s kim se nakon Ruiza želi obračunati, ali postoji kvaka

Image
JOSHUI PRIJETI ODUZIMANJE POJASA: /

Britanac progovorio s kim se nakon Ruiza želi obračunati, ali postoji kvaka

"Zadovoljan sam nastupom i sada vjerujem da mogu postati i svjetski prvak. Spreman sam za meč za svjetski naslov i pozivam najveće u ovoj kategoriji da pristanu na borbu s mladićem iz Hrvatske. Imam puno poštovanja za Molinu koji je pristao na borbu sa mnom kad nitko nije htio. Bio je to rat u kojem sam koristio sam sva oružja. Uvjeren sam u svoje vještine i sada vjerujem da mogu postati svjetski prvak, iako se može dogoditi i da to nikad ne postanem", kazao je Hrgović nakon proglašenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović se nametnuo od samog početka meča i 15 sekundi prije isteka prve runde srušio je serijom udaraca Molinu, kojeg je spasio gong za istek runde. Nakon pola minute u drugoj rundi Molina je opet srušen, no Amerikanac se potom vratio s nekoliko opasnih udaraca. Filip 20 sekundi prije isteka druge runde udarcem u jetra šalje Molinu i treći puta na pod, ali ponovno zvono odgađa kraj borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua prvi

No, minutu prije kraja treće runde Hrgović desnim krošeom obara i po četvrti puta Molinu, a sudac konačno prekida neravnopravnu borbu. Hrgoviću je deseta pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi, a Molina mu je dosad bio najozbiljniji protivnik s obzirom da se Amerikanac meksičkih korijena čak dvaput borio za titulu svjetskog prvaka.

Iste večeri publika je mogla uživati u još tri teškaška obračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanac jamajčanskog podrijetla DillianWhyte (31) uspio je ostvariti pobjedu nad opasnim Poljakom Mariuszom Wachom (39) nakon deset rundi jednoglasnom odlukom sudaca, dok je meč između Aleksandra Povjetkina i Michaela Huntera završio bez pobjednika. U glavnoj borbi večeri pak AnthonyJoshua jednoglasnom odlukom sudaca slavio je protiv Andyja Ruiza i vratio titulu boksačkog kralja.

Sve je to utjecalo i na poredak boksača prema BoxRecu. Zanimljivo je da je Hrgović nakon pobjede nad Meksikancem Marijem Heredijom ovog kolovoza bio 13. po njihovoj ljestvici, a sada je 14. Jarrell Miller ispao je iz prvih deset zbog dopinške afere, a ispred El Animala ugurali su se Michael Hunter i Oleksander Usik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica nakon pobjede nad Heredijom u kolovozu

Image

Nova ljestvica

Image
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo