MILAS IZGUBIO OD YOKE / Hrvatski borac iznenadio Francuze, hrabro se borio, no na kraju izgubio prekidom

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski borac pokazao je i više nego što se od njega očekivalo i nema se čega sramiti

10.9.2021.
23:39
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski boksač Petar Milas upisao je prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri. Milas je izgubio u vrlo dobroj borbi u Parizu protiv teškaške zvijezde Tonyja Yoke.

Milas je u sedmoj rundi pola minute prije kraja pao na pod, a onda i na samom kraju runde i to je bio kraj borbe. Sudac je odlučio prekinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izviždali ga

Milas je u ring ušao uz Thompsonovu pjesmu "E, moj narode", a Francuzi su ga izviždali. U publici je bilo i oko 300 hrvatskih navijača, od kojih su neki i članovi Torcide, ali to, nažalost, nije jako puno pomoglo Petru Milasu da napravi senzaciju.

Milas je imao dobrih trenutaka u ovoj borbi, pogotovo u prvim rundama. Moglo bi se reći da je u četvrtoj rundi čak bio i u egalu. U drugoj rundi s nekoliko je dobrih udaraca pokrenuo hrvatske navijače koji su se istaknuli među puno mnogobrojnijim Francuzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nedovoljno su konkretni i snažni bili Milasovi udarci, dok je Francuz na domaćem terenu pokazao da je ipak bolji boksač od Hrvata, koji se nije borio već dvije godine. U sedmoj je rundi na kraju Petar pao 30 sekundi prije zvona, a onda je sudac s istekom vremena ipak prekinuo taj meč.

Image
SPEKTAKULARAN MEČ 'EL ANIMALA' /

Hrgović masakrirao Radonjića u tri runde. Rušio ga je čak pet puta, a onda je sudac prekinuo borbu

Image
SPEKTAKULARAN MEČ 'EL ANIMALA' /

Hrgović masakrirao Radonjića u tri runde. Rušio ga je čak pet puta, a onda je sudac prekinuo borbu

UŽIVO

7. runda: Milas je u sedmoj rundi pola minute prije kraja pao na pod, a onda i na samom kraju runde i to je kraj borbe. Šteta za Hrvata, ali svaka mu čast na onom što je pokazao protiv Yoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. runda: I šesta je runda otišla na stranu Tonyja Yoke. Francuz boksa taktički, skuplja bodove i pokazao je više od Milasa zasad. No, hrvatski borac može do kraja još pripremiti pokoje iznenađenje, zasad se pokazao kao više nego dostojan protivnik. Čuju se hrvatski navijači iz gledališta. Malo nas je, al nas ima, kako pjesma kaže.

5. runda: Yoka je u petoj rundi zadao nekoliko snažnih udaraca Milasu, naš boksač pokazuje mali pad u energiji, kao da malo teže diše, a još je pred njim pet rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. runda: Četvrta runda je bila izjednačena. Milas i Yoka izmijenili su tek na kraju runde nekoliko snažnih udaraca. Yoka je pogodio tu nešto, možda i dovoljno da dobije rundu. Ne posustaje Milas, odlično se drži protiv velikog favorita i olimpijskog pobjednika.

3. runda: Tony Yoka je bio bolji u ovoj rundi, ali nije to tako strašno. Može se Milas još vratiti u ovo, dobro se drži. Yoka bi trebao više dominirati u ovoj borbi, no bliže je to egalu, nego nekoj dominaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. runda: Nekoliko značajnih udaraca zadao je Petar Milas Yoki. Odlično radi protiv Francuza. Petar Milas iznenadio je sve tu u Parizu.

  1. runda: Odlična prva runda Petra Milasa. Hrvatski borac nije došao prestrašen, Yoka je tražio način da ga pogodi, ali nije uspio baš u tome. Milas je čak malo stigao i provocirati spuštenim rukama Francuza i "plesati" oko njega.

22:44 - Krećemo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22:42 - Opet Francuzi zvižde Petru Milasu na predstavljanju, kako bi samo lijepo bilo da prizemlji Yoku, ali i većinu navijača tu u Parizu. Sretno i pametno, to samo možemo poručiti hrvatskom borcu u ovom trenu.

22:39 - Evo nam Petra Milasa, ulazi u ring, Francuzi mu zvižda, svira Thompson "E, moj narode". Sasvim suprotno je kod Tonyja Yoke, tu su ovacije, neka elektronička glazba. Kao da neki sudar svjetova gledamo tu na glavnom terenu mitskog Roland Garrosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22:26 - Javio se iz Pariza RTL-ov novinar Boris Jovičić koji je izvijestio da je tamo došlo oko 300 navijača iz Hrvatske, inače pripadnika Torcide. Ne čudi to jer je Petar član BK-a Torcida.

22:23 - Gotova je ova borba. Cissokho je slavio i sad možemo na glavnu borbu večeri. Uskoro u ring ulaze Milas i Yoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:55 - Još jedna predborba je na redu, u ring ulaze Souleymane Cissokho i Ismail Iliev.

21:30 - Čeka se početak meča Tonyja Yoke i Petra Milasa. U tijeku je trenutno predborba u kojoj se bore Igor Mikalkin i Mathieu Bauderlique.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:00 - Veliku boksačku večer donosi nam večeras RTL televizijaFilip Hrgović protiv Marka Radonjića u Klagenfurtu i najzanimljiviji meč, Splićanin Petar Milas protiv Francuza Tonyja Yoke (10-0) u Parizu od 22:15.

Petar Milas pun samopouzdanja dolazi u Pariz i iščekuje borbu s Tonyjem Yokom. Milas je odlično pripremljen, svjestan je od kakvog mu je značaja ova borba, a njegov trener tvrdi kako se Yoka još nije susreo s ovakvim borcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov trener Ivan Duvančić u majici iz BK Torcida jekazao:

"Meni je drago što je Tony Yoka samouvjeren i što je najavio nokaut, što je normalno da očekuje jer boksa pred svojom publikom. No, mi smo spremni što se tiče taktike, jedno je nešto reći a drugo učiniti. Ovdje svaki jači udarac može odlučiti meč, to su veliki momci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kadić: 'Ovo je najjači hrvatski meč godinama unazad'

"Milas ima najjaču borbu u Hrvatskoj godinama unazad, koja je pala malo u drugi plan. Prvenstveno, društvene mreže preuzimaju previše zamaha i možda u nekim stvarima ne poprimaju borci koji se sad bore na toj vrhunskoj razini kao što je Milas. Ovaj njegov meč protiv Tonyja Yoke, pa ja bi to usporedio čak s Mavrovićevim napadom na Lewisa. To je jedan takav meč, zato što je Yoka bio i olimpijski pobjednik. Da, Milasov meč s Yokom u rangu je Mavrovićevog s Lewisom. U profesionalnom boksu hrvatski boks nije imao jači meč", kazao nam je talentirani boksački trener Tomo Kadić iz Gladijatora, inače trener Tonija Filipija.

Cijeli razgovor s Kadićem možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo