UFC-OV SPEKTAKL KOJI ĆE RUŠITI REKORDE GLEDANOSTI: Vraćaju jednog od najvećih boraca da prekine dominaciju Khabiba?

Image
Foto: Profimedia

UFC-u vjerojatno postaje problem što je Khabib nedodirljiv u svojoj kategoriji jer svoje mečeve s lakoćom dobiva

3.8.2020.
19:56
Profimedia
VOYO logo

Dagestanac Khabib Nurmagomedov trenutno je najdominantniji borac svih vremena i teško da će netko iz njegove divizije uskoro prekinuti njegov niz nepobjedivosti. Khabib trenutno ima 28 pobjeda, nikada nije poražen, a 24. listopada brani titulu protiv interim prvaka Justina Gaethjea, protiv kojeg je također veliki favorit.

U lakoj kategoriji možda ga jedino mogu ugroziti Connor McGregor i Tony Ferguson, ali prvi se ponaša podosta neozbiljno i stalno se svađa sa šefovima i u konačnici tek je četvrti izazviač po redu, dok je Tony Ferguson upravo od Gaethjea izgubio šansu za napad na naslov prvaka. Fergusonu su se zapravo davale najveće šanse protiv Khabiba, ali svoju je priliku za sada propustio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, UFC-u vjerojatno postaje problem što je Khabib nedodirljiv u svojoj kategoriji jer svoje mečeve s lakoćom dobiva i ne pruža previše atrakcije i uzbudljivosti vrlo zahtjevnoj publici. Stoga su, navodno, ugradili u Khabibov posljednji ugovor klauzulu o mogućoj borbi s jednim od najvećih boraca svih vremena, Georgesom St-Pierreom.

Image

Georges St-Pierre, right, of Canada, celebrates after defeating England's Michael Bisping, left, in a middleweight title mixed martial arts bout at UFC 217 in New York early November 5, 2017. Newly crowned middleweight champion Georges St-Pierre says he will discuss his fighting future with the UFC after a vacation. Right now, his contract has him fighting interim middleweight title-holder Robert Whitaker next.,Image: 355015238, License: Rights-managed, Restrictions: World rights excluding North America, Model Release: no

St-Pierre želi meč

Problem je samo što je St-Pierre već neko vrijeme u mirovini, ali kako je već jednom pregovarao s UFC-om oko mogućeg meča s Khabibom, vjerojatno neće imati ništa protiv ove ideje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje sam u dobroj formi, ali nisam se dugo borio i trebao bih odraditi dobar trening-kamp za povratak. Zasad sam u mirovini i borilačkoj Kući slavnih. Međutim, ako UFC pokaže želju i dođe mi s ponudom koju ne mogu odbiti, vraćam se", rekao je GSP.

Khabib je svojevremeno izjavio kako se ne može smatrati najvećim svih vremena sve dok ne pobijedi Dustina Poiriera, Tonyja Fergusona i baš Georgesa St-Pierrea. Poiriera je pobijedio, na borbu s Fergusonom još će morati čekati, ali sada se navodno otvorila prilika za supermeč sa St-Pierreom, koji će jamačno rušiti rekorde gledanosti, a to UFC-u baš treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo