IZMEĐU UFC-A I MAFIJE

UFC-OV BORAC NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Htio namjestiti meč, pa pobjedom mafiji izbio 1,7 milijuna dolara

Južnokorejski borac Tae Hyun Bang naći će se na optuženičkoj klupi zbog situacije u kojoj se našao prije dvije godine, a u kojoj je u sumnjivim okolnostima koje su prethodile meču prošao put o kojem će sada morati pričati budući da je protiv njega podignuta optužnica.

U pitanju je, podsjeća Fightsite, borba iz studenog 2015. godine u koju je Bang protiv Lea Kuntza trebao ući sa statusom favorita. Prije samog meča koeficijent u kladionicama se počeo drastično mijenjati u korist njegova suparnika što je ponukalo UFC na razgovor s obojicom boraca.

Izvor kazuje da je Bang navodno pristao prodati meč za iznos nešto manji od 90 tisuća američkih dolara i da je polovicu sam uplatio na pobjedu suparnika. Predomislio se ipak nakon razgovora s UFC-ovim predstavnicima i u konačnici podijeljenom odlukom sudaca upisao pobjedu protiv suparnika, no pritom na sebe i navukao bijes mafije koja je navodno izgubila 1,7 milijuna dolara te večeri.

“Koliko sam uspio shvatiti iz svega što se dogodilo, on se uplašio UFC-a kad su došli razgovarati s njim, uspaničario se i odlučio da neće pustiti borbu. I zato se sada obratio policiji, jer je u strahu za svoj život, svoju sigurnost, stoga je otišao korejskoj policiji. Iako je i on pod istragom. Očito se više bojao UFC-a nego tih mafijaša s kojima je povezan”, ustvrdio je Kuntz dodavši da nije stekao dojam kako Bang želi pustiti meč.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr