SJAJNI TONI FILIPI ULAZI U RING / U beogradskoj Štark Areni čeka ga prljav i specifičan boksač kojeg dobro poznaje; 'Mora i on boksati prljavo i pregaziti ga'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Iz Beograda sa SP-a javili su nam se Tomo Kadić, trener u reprezentaciji Hrvatske i u BK Gladijator te njegov boksač Toni Filipi. Udarač iz mjesta Sali na Dugom otoku spreman je naplatiti neka stara dugovanja protiv Aziz Abbes Mouhiidinea.

29.10.2021.
10:38
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nastavljaju se uzbuđenja za hrvatski olimpijski boks i sve one koji ga vole. Nakon što je boksačka reprezentacija Hrvatske započela Svjetsko prvenstvo u Beogradu s četiri pobjede u nizu i postala prva priča prvenstva, taj niz prekinut je jednako neugodnim nizom poraza.

Image
SP U BOKSU /

Težak dan za talentirane hrvatske boksače. Milun nakon velike drame izgubio od Turčina, Kolak nije izdržao u zadnjoj rundi

Image
SP U BOKSU /

Težak dan za talentirane hrvatske boksače. Milun nakon velike drame izgubio od Turčina, Kolak nije izdržao u zadnjoj rundi

Četiri uzastopna poraza za hrvatske boksače

Čak četiri hrvatska boksača za redom su eliminirana. Trojica mladih debitanata hrabro su pali u svojim nastupima na najvećoj boksačkoj sceni u dosadašnjim njihovim mladim karijerama, ali ostaje nam dojam kako je najbolji hrvatski olimpijski superteškaš iz BK Leonardo Marko Milun jučer mogao i morao više. Uostalom, on je jedan od tri boksača s ovog rostera koji su već osvajali velike seniorske medalje, pa smo svi očekivali kako će Milun i u Beogradu ostvariti rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od te trojice, Damir Plantić, najiskusniji hrvatski boksački olimpijac, je svoj prolazak u drugi krug već osigurao a danas će to pokušati talentirani boksač BK Gladijator Toni Filipi (25), brončani s Europskog prvenstva prije dvije godine, uz Plantića najstariji član reprezentacije od boksača, koji ulazi u ring beogradske Štark Arene u meču teške kategorije (do 92 kg). No, njegov posao je već u prvom kolu itekako težak. Čega ga boksač koji ga je već dva puta ranije savladao, posljednji put 2018. godine. Točnije, porazi su protiv njega došli u finalima Prvenstva Europske unije i Mediteranskih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je 23-godišnji Aziz Abbes Mouhiidine, boksač iz Italije, s kojim se Toni nedugo prije prvenstva susreo i na pripremnim sparinzima. Aziz Abbes Mouhiidine je boksač koji baš nema neku izraženu boksačku tehniku jer dolazi iz karatea. Čuli smo se jutros s Tomom Kadićem u Beogradu:

Težak meč za Tonija

"Bit će to sigurno težak meč za Tonija. Aziz Abbes Mouhiidine ima specifičan stil boksa jer je ipak u boks došao iz karatea. Onako, pogodi udarac, drži, suci mu to toleriraju. Bit će to za hrvatsku boksačku reprezentaciju, mene kao i Tonija osobno jako težak i nezgodan meč. Mislim da Toni jednostavno mora boksati prljavo i pregaziti ga, u nekom standardnom stilu kojeg svi volimo. Neće tu biti neke pretjerane izmjene udarac, već jedna rovovska bitka u kojoj mi moramo pobijediti. No, kopali smo tunele puno godina i nadam se kako je došlo vrijeme da isplivamo van na površinu", govori nam Tomo Kadić i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot

Kadić i Filipi prije meča Regionalne lige.

"Uvijek na SP-u netko pobijedi a netko izgubi. Imali smo sreću da smo prvenstvo otvorili s pobjedama, pa je ostalo puno pozitivne energije. No, i ovi porazi nisu nas pokolebali nego su nas nešto naučili. Naravno da su dečki tužni, svaki sportaš je tužan nakon loše izvedbe jer očekuju najviše. Kao reprezentacija smo ostali složni, svi za jednog, jedan za sve. Tako koračamo dalje".

Okrenuli smo broj i Tonija Filipija, koji s nestrpljenjem iščekuje meč i odmara uoči njega:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Spreman sam'

"Spreman sam. Poznajemo se mi dobro, dva puta me dobio. Da, dosta prljavo boksa. Nezgodan je i on radi standardno, uvijek isto. Treba mu odgovoriti isto tako, malo prljavim udarcima. On će grliti u borbi tako da trebam samo raditi. Očekujem pobjedu, dat ću sve od sebe a ostalo je na sucima".

Filipi protiv talijanskog teškaša nastupa u osmom meču popodnevnog programa (RING B) od 13 sati (predviđeni početak oko 14.35 sati). No, nije on jedini hrvatski predstavnik danas na SP-u. U kategoriji do 71 kg Čakovčanin Filip Kolar borit će u 1/16 finala protiv Norvežanina Dona Eminija. Kolar će boksati deseti meč večernjeg programa od 18 sati (RING A), predviđeni početak je iza 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo