Spektakl u Areni: Zagreb je opet svjetska borilačka metropola

Nakon finala K-1 World Grand Prixa, hrvatska metropola će ponovno biti u centru svjetske borilačke scene. Čelnik Fight Channela Orsat Zovko u zagrebačku Arenu 8.

17.12.2013.
14:42
VOYO logo

Zagreb će ugostiti Glory 15, a priredbu predvode Mirko "Cro Cop" Filipovići Remy Bonjasky. Zajedno hrvatski as i "Leteći gospodin", kako nazivaju legendarnog Bonjaskog, u svojim kolekcijama imaju čak četiri pojasa K-1 WGP, te su obojica među najboljim borcima u povijesti sporta.

Filipoviću će to biti debi u Gloryju nakon ovogodišnjeg osvajanja K-1 World Grand Prixa, čime je zaokružio sjajnu epizodu od povratka u vode kick boksa, što se dogodilo 2012. na Cro Cop Final Fightu u Zagrebu. Filipović ima impresivnih 10 pobjeda u nizu, a posljednji meč u ovoj konkurenciji je odradio upravo u zagrebačkoj Areni protiv Ismaela Londta. Među 10 uzastopnih pobjeda je i ona protiv Bonjaskog 2002. godine na K-1 WGP-u u Fukuoki. Tada je Filipović slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi, te će se Bonjasky pokušati osvetiti za taj poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Letećeg gospodina" ne treba posebno predstavljati jer se radi o trostrukom prvaku K-1 WGP-a, koji je u karijeri pobijedio baš sve najbolje borce u ovom poslu. Pod njegovim šakama i opasnim koljenima padali su Gohkan Saki, Badr Hari (dva puta), Jerome Le Banner, Ray Sefo, Ernesto Hoost, Stefan Leko, Bob Sapp, Gary Goodridge, Might Mo... Niz bismo mogli nastaviti gotovo unedogled, zato je dovoljno istaknuti brojku od 96 profesionalnih mečeva koju će dostići upravo u hrvatskoj metropoli. Meč Cro Cop vs. Bonjasky je borilačka poslastica koja će bez sumnje Zagreb 8. ožujka učiniti svjetskom borilačkom metropolom svijeta.

U Zagrebu će nastupiti još dvojica Hrvata, Igor "Istrian Warrior" Jurković i Mladen Brestovac. Porečki udarač je već neko vrijeme pod Gloryjevim ugovorom, te će u Zagrebu tražiti povratak nakon poraza na priredbi u New Yorku. Za Brestovca će Arena značiti i debi u Gloryju i ovo je za zagrebačkog gorostasa bez sumnje prilika karijere koju ne smije propustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo