ŠEF UFC-a NAVIJAT ĆE ZA NGANNOUA: / Stipe ponovno proživljava nepravdu zbog pohlepnog Whitea

Image
Foto: AFP
3.1.2018.
18:51
AFP
VOYO logo

Predsjednik UFC-a Dana White 20. siječnja ove godine, u TD Gardenu u Bostonu, navijat će za kamerunsko-francusku zvijer Francisa Ngannoua da osvoji naslov teškaškog prvaka u borbi protiv aktualnog prvaka Stipe Miočića.

IGOR POKRAJAC ZA NET.HR: ‘Stipe će svima začepiti usta. Očito svi zaboravljaju kakav je put prošao, kako je bio podcjenjivan’

To se moglo i prije zaključiti, ako se uzme u obzir da White jako voli miris novca, a Miočić nije toliko marketinški isplativ. U prošlosti je White zbog toga Stipu gurao u stranu i nije mu davao šansu, odnosno priliku u obliku borbe za naslov prvaka, sve dok Miočić svojom serijom pobjeda protiv uglednih borilačkih imena nije natjerao Whitea da promijeni ponašanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipe nokautirao ugledna imena

Naime, nakon poraza od Juniora Dos Santosa, u jednoj pravoj, teškaškoj, neizvjesnoj i otvorenoj bitki u kavezu nakon koje su oba borca bila izudarana, krvava, Miočić je demolirao jednog Marka Hunta, Roya Nelsona, Arlovskog, uzeo pojas velikom Fabriciju Werdumu, porazio Alistaira Overeema i moćno se osvetio Junioru Dos Santosu.

PRVO SUČELJAVANJE MIOČIĆA I NGANNOUA: Ljudska zvijer zaprijetila Stipi, prvak mu spustio! ‘Ma naravno, zastrašen sam…’

I tako na najbolji mogući način odgovorio na Whiteovo podcijenjivanje. No, Whiteovom nepoštenju tu nije bio kraj. I nakon što je osvojio teškaški UFC naslov, Stipe i dalje nije bio plaćen kao prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo za usporedbu, Miočić je za svoju prvu obranu naslova protiv Overeema zaradio manje od izazivača, američki Hrvat inkasirao je 600.000 dolara u odnosu na 800.000 dolara Nizozemca. White je uvijek bio škrt za honorare, borci baš i nisu oduševljeni kad je u pitanju Whiteova velikodušnost kod dogovaranja plaća...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UFC upao u ozbiljnu krizu

Uz spomenuto, UFC je upao u ozbiljnu krizu. Pa tako ova ugledna organizacija sve teže prodaje prilično skupe pakete ulaznica, o pay per view sistemu da i ne govorimo.

To je totalno doživjelo debakl. Od evenata u prošloj godini vrijedno spomena, samo UFC 217 (Bisping-St. Pierre) ušao je u Top 20 najprodavanijih po TV pretplati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

White dobro zna da mu poslovanje pada i treba mu jedan borac koji će zapaliti borilačku javnost, fanove...

Stoga White želi da Ngannou uzme pojas prvaka jer se radi o borcu koji je postao prava zvijezda UFC-a, koji posjeduje moćne fizičke atribute, ima razoran udarac, izgleda opako, snažno, ima dugi jezik, visoko leti i kao takav bolje prolazi kod borilačkih fanova...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

White je očaran Ngannouom, toliko da je proteklog vikenda u Las Vegasu, na prvom sučeljavanju Miočića i Ngannoua, na novinarska pitanja o Miočiću, odgovarao o - Ngannouu.

"Istina, ako pobijedi Stipe će srušiti rekord po broju obrana pojasa prvaka u teškoj kategoriji... No, Francis drži svjetski rekord u snazi udarca rukom. Njegov udarac je ekvivalent 96 konjskih snaga. Kao da vas udari Ford Escort u punoj brzini. O je**te", rekao je White.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo