'STIPE BI POBJEDOM NAD CORMIEROM DEFINITIVNO POSTAO NAJVEĆI IKADA' / Stručnjak najavio epski dvoboj u Las Vegasu

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos borbe između Miočića i Cormiera pratite u nedjelju na Net.hr-u

14.8.2020.
13:01
Profimedia
VOYO logo

Američkog MMA borca hrvatskih korijena Stipu Miočića u Las Vegasu 16. kolovoza očekuje obrana naslova UFC-ovog prvaka u trećoj borbi s Danielom Cormierom i to će mu biti najvažniji meč u karijeri.

Image
[FOTO] MIOČIĆ OBJAVIO DA JE STIGAO U LAS VEGAS NA NAJVAŽNIJU BORBU U SVOJOJ KARIJERI: /

'Orao je sletio...'

Image
[FOTO] MIOČIĆ OBJAVIO DA JE STIGAO U LAS VEGAS NA NAJVAŽNIJU BORBU U SVOJOJ KARIJERI: /

'Orao je sletio...'

Nakon što je prije dvije godine ostao bez naslova upravo od Cormiera, Miočić ga je lani vratio u jednoj od najboljih borbi uopće. Sjajno je taktički odradio borbu i nakon što je DC dominirao u četvrtoj rundi došlo je do preokreta. Miočić mu je zadao bolne udarce u jetru i nakon toga prisilio suca na prekid meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Net.hr taj je meč najavio legendarni hrvatski MMA borac Igor Pokrajac.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Igor Pokrajac

Manji kavez

Trilogija između ovih dvaju boraca završit će se u Apexu u Las Vegasu, a pretpostavljalo bi se da bi to mogao biti problem za prvaka Miočića. Naime, u Apexu je kavez nešto manji od onog standardnog. Obično je kavez velik oko 70 kvadratnih metara, a ovaj u Apexu je tek 48.12 kvadratnih metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Stipe Miočić

Pokrajac se ne slaže s takvim razmišljanjem.

"Mislim da promjena kaveza neće utjecati na Stipu. Jer ako misleda to pomaže Cormieru zbog hrvanja, onda su zaboravili na Stipin 'stand-up' i kontrolu borbe koja je možda na najvišoj razini od svih teškaša. Također, Stipa ima u arsenalu nekoliko udarca koje još nije ispucao, a može se dogoditi da to napravi sada", kaže Pokrajac koji je zatim prokomentirao Miočićevu formu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On što sam vidio na snimkama koje sami borci dozvoljavaju da izađu u javnost, mislim da je Stipe možda još pripremljeniji nego u zadnje dvije borbe s Cormierom. Definitivno je psihički stabilniji."

Najveći u povijesti

Predsjednik UFC-a Dana White nedavno se osvrnuo na borbu Miočića i Cormiera, koja će biti najveći UFC-ov spektakl ove godine i istaknuo da će prokomentirao da će pobjednik biti najveći UFC-ov teškaš u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Daniel Cormier

Pokrajac se slaže s njim i ističe kako vjeruje da će na kraju borbe Miočić slaviti.

"Vjerujem u Miočića i njegov nastup, iako se svašta može dogditi jer jedan udarac sve mijenja, ali generalno gledajući Stipe je pobjednik. Svaka generacija ima svojeg najvećeg teškaša, a sada je po rezultatima Stipe Miočić najbolji i pobjedom bi bio definitivno najveći", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekstualni prijenos borbe između Miočića i Cormiera u nedjelju od 6.30 ujutro pratite na Net.hr-u.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo