SPREMITE SE ZA MEGASPEKTAKL: / Stipe Miočić brani pojas protiv jednog od najboljih svih vremena?

Image
Foto: Facebook: Stipe Miočić

Priča dobrim dijelom ‘pije vodu’ i mediji su se raspisali o tome.

30.5.2017.
16:58
Facebook: Stipe Miočić
VOYO logo

Naime, jedan od najvećih UFC boraca svih vremena, čovjek koji je svoj teškaški pojas dva puta uzastopno uspješno branio Cain Velasquez, vjerojatno je sljedeći protivnik Stipi Miočiću u borbi za teškaški pojas prvaka.

Image

‘JOSHUA BI USPAVAO MIOČIĆA’: UFC prvak poziva MMA borce da se ne sramote protiv boksača

Kako je prenio Chris Taylor s portala bjpenn.com, Miočiću na putu za ulazak u povijest i trostrukoj uzastopnoj obrani pojasa, što u teškoj kategoriji nije do sad uspijelo još nikome, stoji strašan udarač koji muku muči s ozljedama. Borba bi se mogla krajem ljeta ili početkom jeseni, prenosi navedeno borilački ruski portal Vestnik-Opolya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi ugovori

Prema informacijama nekih drugih medija, ovih bi dana obojici trebali biti ponuđeni ugovori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Unatoč tome što se meksički borac rodom iz Salinasa u Kaliforniji nije borio od srpnja prošle godine, kada je savladao Travisa Brownea na UFC 200 eventu, a to mu je bila tek druga borba od listopada 2013. godine, kada je posljednji put obranio pojas prvaka, UFC želi njega kao sljedećeg Miočićevog protovnika. U borbi koja će vjerojatno biti jedna od najiščekivanijih i najvećih okršaja u povijesti UFC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U iščekivanju povijesnog okršaja za titulu 'najopakijeg čovjeka na planeti'

Jer, Velasquez je pojas izgubio u lipnju 2015. u borbi upravo protiv Fabricija Werduma koji ga je bio propisno prebio, a kroz cijelo to vrijeme se većinom borio s ozljedama umjesto s protivnicima.

Od spomenutog listopada 2013. godine, Velasquez je imao pet ugovorenih borbi, a nastupio je u dvije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borilačka javnost u iščekivanju je povijesnog okršaja za titulu "najopakijeg čovjeka na planeti" između Miočića i Velasqueza. U razgovorima između fanova ili stručnjaka, ime Velasqueza najviše se spominje na ovu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Špekulacije bi se vrlo lako mogle pretvoriti u stvarnost, jer i sam predsjednik UFC organizacije Dana White zna koliko bi mu ova borba donijela zaradu. No, prije toga svega, White i Miočić moraju sjesti za stol i riješiti financijske aspekte ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miočiću prekipjelo

Miočiću je prekipjelo što se tiče odnosa UFC-a prema njemu. Sve je još počelo prije, kad je Stipe bio guran u stranu što se tiče izazivača za teškaški pojas jer Amerikanac hrvatskog podrijetla nije dovoljno marketinški isplativ, a poznato je da White jako voli šuškanje novca.

Nakon što je svojim sjajnim rezultatima prisilio šefa ove elitne organizacije slobodne borbe Danu Whitea da mu konačno da šansu za naslov, nokautirao je Fabricija Werduma na UFC eventu u brazilskoj Curitibi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

White je tek protiv dos Santosa Miočića odlučio platiti kao prvaka

Nakon toga je to nezadovoljstvo odnosom prema njemu nekako palo u drugi plan. Stipe se usredotočio samo na obranu pojasa. Uslijedila je dvostruka uzastopna obrana u borbama protiv Overeema i Juniora dos Santosa, a prema nekim pričama u MMA krugovima, White je tek protiv Cigana Miočića odlučio platiti kao prvaka, o čemu smo nedavno i pisali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIPE MIOČIĆ LJUT NA UFC: /

Sad je sve izašlo na vidjelo! 'Obećali su mi bolji ugovor ako nokautiram dos Santosa u prvoj rundi'

Image
STIPE MIOČIĆ LJUT NA UFC: /

Sad je sve izašlo na vidjelo! 'Obećali su mi bolji ugovor ako nokautiram dos Santosa u prvoj rundi'

No, poslije nokauta brazilske legende na UFC 211 priredbi u Dallasu, Miočić je na presici najavio pauzu i korak unatrag u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostujući u emisiji “The MMA Hour”, Helwanija, poznatog voditelja, zanimalo je da li je Miočić zadovoljan ugovorom u elitnoj promociji slobodne borbe?

Sastanak s Whiteom

“Bio sam ljut nakon posljednje borbe kada sam saznao da protivnik zarađuje više od mene. Riješili smo stvar, rekli su mi da ako nokautiram JDS-a u prvoj rundi, ponovno ćemo razgovarati. Ja sam svoj dio odradio”, otkrio je Miočić objasnivši kako nije dobio ništa bolji ugovor nakon posljednjeg sastanka s UFC-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam dobio ništa bolji ugovor nakon tog razgovora. Ali volim se boriti, zato sam odradio meč. Sada kada sam odradio svoj dio posla, očekujem novi razgovor", istaknuo je tada Stipe kojeg očekuje sastanak s Whiteom.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike