HRVATIMA PRIJETE U SRPSKOM ALCATRAZU: / 'Od vukovarskog tornja žiletima ćemo ti napraviti beogradskog Pobjednika'

Image
Foto: AFP

'Rođače, od vukovarskog tornja ćemo ti žiletima napraviti 'beogradskog Pobjednika', glasi prijetnja srpskih zatvorenika pritvorenom Splićaninu.

16.12.2017.
19:53
AFP
VOYO logo

Šestorica Splićana, koja su u srijedu navečer sudjelovala u brutalnoj tučnjavi frakcija Grobara na Jugu stadiona Partizana, za vrijeme 156. derbija Crno-bijelih i Crvene zvezde, počeli su dobivati ozbiljne prijetnje od zatvorenika u Centralnom zatvoru u Beogradu, javlja srpski Telegraf.

OTKRIVENO KOLIKO SU SPLITSKI PLAĆENICI DOBILI NOVCA ZA IZAZIVANJE KAOSA U BEOGRADU: Evo tko ih je unajmio za tučnjavu

Spomenuti medij ističe kako su najbrutalnije "opomene" od zatvorenika u Centralnom zatvoru upućene su jednom od šestorice Splićana koji ima tetovažu vukovarskog vodotornja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Rođače, od vukovarskog tornja ćemo ti žiletima napraviti 'beogradskog Pobjednika' '', glasi prijetnja, prenosi Telegraf.

PAKLENI PLAN OPĆEG KAOSA U BEOGRADU: Otkriveno tko je unajmio šestoricu Splićana za izazivanje nereda?

List navodi da su huligane iz Hrvatske zbog sigurnosnih razloga vjerojatno smjestili u najsigurniji dio tog zatvora, ali da je nemoguće spriječiti ostale zatvorenike da barem kažu što misle o njima. Prije ili kasnije, šestorica Splićana prije ili kasnije će doći u kontakt s ostalim zatvorenicima, zbog čega će na snazi biti posebne mjere osiguranja. Među zatvorenicima Centralnog zatvora su okorjeli kriminalci različitih profila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOVE SNIMKE BRUTALNE TUČNJAVE: Kod uhićenog i isprebijanog Splićanina pronađeni i narkotici

HRVAT PROPJEVAO NA POLICIJSKOM SASLUŠANJU? ‘Trebali smo čuvati jednu osobu, dobio sam 8000 eura, Nismo znali što se sprema…’

Što se tiče samog sukoba na stadionu Partizana, sve je počelo u 15. minuti utakmice. Na sjeveru stadiona Partizana Delije su počele svoj prirotehnički show, a na jugu Grobari rat za prevlast na tribini.

Prva skupina u sastavu Vandal Boys, Young Boys i manji dio Južnog fronta, koja je sa Zapada upala na Jug uniformirana, u identičnim crno-bijelim majicama s kapuljačom, zahvaljujući početnom iznenađenju te naoružana bakljama i remenjem, potisnula je daleko brojnije pripadnike protivničke frakcije "Alcatraz". No, uslijedio je protuudar kojim je razbijena manja grupa navijača “izazivača”, stjerana uz ogradu i premlaćena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BEOGRADSKO PODZEMLJE VLADA NOGOMETNIM TRIBINAMA: Što su Hrvati uopće radili u Beogradu i zašto su ih Grobari angažirali?

Najgore su prošli Ante Firić i Damir Tovarović koji su brutalno pretučeni.

SRPSKA LIJEČNICA OSTAVLJA BEZ TEKSTA: Svojom porukom ponizila je hrvatske huligane kojima prijeti višegodišnji zatvor

Petorica Hrvata koji sudjelovali u masovnoj tučnjavi i neredima, u petak su saslušani pred srbijanskim tužiteljem te im je određen jednomjesečni pritvor. Šesti hrvatski sudionik tučnjave u bolnici je u Beogradu s teškim ozljedama, ali je u stabilnom stanju. Kao što smo u četvrtak izvijestili, Ante Firić je u sukobu zadobio kontuziju glave, nagnječenje mozga i ozljedu šake. Po tvrdnjama beogradskog tiska radi se o šestorici Splićana koji su bili plaćeni za sudjelovanje u neredima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo