'ŠAKA SA SREDNJAKA' O SPEKTAKLU: / Jednom hrvatskom borcu predviđa lijepu budućnost, ali...'

Image
Foto: PIXSELL

Željko Mavrović u Zadru je pratio mečeve Svjetske boksačke lige

3.3.2018.
11:04
PIXSELL
VOYO logo

Croatian Knights, momčad koja se natječe u skupini B Svjetske boksačke lige, upisala je i treći poraz u isto toliko nastupa. U prvom nastupu pred domaćom publikom - borbe su se održale u Zadru - hrvatski boksački poraženi su od francuskih Fighting Roostersa nakon što su morali priznati da su bolji prije toga bili i talijanski Thunderi i britanski Lionheartsi.

U timu vitezova, uz ring, bio je i proslavljeni hrvatski boksač Željko Mavrović koji je ovako prokomentirao ono što je vidio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se pokazuje dominacija

"Boksač koji pogađa svog protivnika u tijelo pokazuje svoju dominaciju u ringu, pokazuje svoje iskustvo i on kontrolira stvari unutra. Naši dečki su vrlo mladi sa malo iskustva, s vrlo malo mečeva, i što je najgore - malo sparinga. Kod nas je broj boksača puno manji nego u Francuskoj i ti vidiš kada ovi dečki stanu u ring, da se oni znaju postaviti, "stati" u ring, imaju taktiku za pet rundi....U trećoj se zagriju i počnu raditi."

Image
BOKSAČKI SPEKTAKL U ZADRU: /

Hrvatski vitezovi hrabro pali, jedino Filipi slavio protiv iskusnog Bugarina

Image
BOKSAČKI SPEKTAKL U ZADRU: /

Hrvatski vitezovi hrabro pali, jedino Filipi slavio protiv iskusnog Bugarina

Image
Foto: PIXSELL

02.03.2018., Zadar - Svjetska boksacka liga, grupa B C1, kategorija 91 kg, Toni Filipi (Croatian Knights) - Kristiyan Stefanov Dimitrov (France Fighting Roosters). B. ozidar Kalmeta, Zeljko MavrovicPhoto: Dino Stanin/PIXSELL

Jedinu pobjedu za hrvatsku momčad ostvario je domaći borac, 22-godišnji Zadranin Toni Filipi koji je u posljednjoj borbi večeri jednoglasnom odlukom sudaca svladao Kristijana Dimitrova u kategoriji do 91 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Toni je svjetska klasa'

Mavrovićeve riječi prenosi portal 24sata.hr, pa tako i komentar Filipijeve pobjede:

"Toni je pokazao da je jedan od rijetkih koji je iskočio, pokazao je da je svjetska klasa, da može s bilo kime bilo gdje. Treba ga pametno voditi, pred njim su iduće OI i kasnije vidjeti kako kako naći mjesto za njega u svijetu profesionalnog boksa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni hrvatski boksač ne krije da mu se sviđa format ovog natjecanja.

"Ima tu profesionalaca, ovdje se čeka da se pogodi, traži se udarac za nokaut. WSB je nešto uzeo od amaterskog boksa, ali je i dao. Dao je priliku onima koji trebaju više od tri runde, a nije opet toliko naporno kao mečevi za titule ili deset rundi. Meni se sviđa, podsjeća na Davis cup! Nije preveliki tim, publika se može identificirati s boksačem", zaključio je Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo