HRVATSKI ROBOCOP ZALUDIO MMA SVIJET: / Nepoznati detalji iz života nove senzacije; 'Došao je sa 150 eura u džepu, a sad ga lovi UFC'

Image
Foto: Screenshot: You Tube

'Došao je u Njemačku sa 150 eura u džepu, a sad ga lovi UFC'

16.5.2019.
17:15
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Ovaj vikend talentirani hrvatski MMA borac Roberto Robo Cop Soldić (24) ulazi u Octagon KSW-a, jedne od najvećih MMA organizacija u Europi. U subotu, 18. svibnja uz Soldića na KSW 49. u Ergo Areni, u Gdanjsku sudjeluju još dva sjajna borca, Hrvat Antun Račić i Erko Jun, rodom iz Bosne i Hercegovine. Više o spektakularnoj noći nokauta na RTL TV-u više možete pročitati - OVDJE.

Image
POGLEDAJTE OVO IŽIVLJAVANJE U KAVEZU: /

Muay Thai ikona zlostavlja svoje suparnike

Image
POGLEDAJTE OVO IŽIVLJAVANJE U KAVEZU: /

Muay Thai ikona zlostavlja svoje suparnike

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni KSW prvak

Soldić je aktualni prvak KSW-a u velteru, koji je prije nekih sedam mjeseci pokazao koliko je talentirani i dobar borac. Borio se protiv opasnog Južnoafrikanca Dricusa du Plessisa. Bio je to napad na titulu koju je izgubio od istog borca i vratio impresivnim nokautom polovicom treće runde. U travnju prošle godine Soldić je ostao bez titule od Plessisa, ali odmah nakon borbe bio je svjestan svojih pogrešaka. Dricus du Plessis postao je prvak KSW-ove velter kategorije, a Soldić je dobio revanš šest mjeseci kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri runde je radio, lomio Plessisa, da bi sebi otvorio odličnu seriju koja je stajala du Plessisa poraza. Tako je vratio svoj pojas koji će u subotu braniti u poljskom Gdanjsku protiv domaćeg borca Krystiana Kaszubowskog i tako još jednom dokazati kakav potencijal ima. Njemački Bild uoči borbe predstavlja hrvatskog borca riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ludi uspon nove MMA zvijezde'

"Došao je u Njemačku sa 150 eura u džepu, a sad ga lovi UFC. Roberto Soldić je uspio! Bio je to ludi uspon nove MMA zvijezde. U ožujku 2015 godine, hrvatski borac je u svojoj rodnoj Bosni i Hercegovini postao viralni hit. Obožava se boriti, a za svoje mečeve se sprema u Dusseldorfu u UFD dvorani", piše Bild.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ivan Dijaković je o Soldiću za spomenuti medij kazao sljedeće:

"U Njemačku je došao sa svega dvije torbe i 150 eura, čak nije niti imao gdje prespavati. Prvih mjeseci spavao je našoj staroj dvorani. Ma, njegova priča je iznimna", ističe Dijaković, na što se Bild u svojem pisanju nadovezuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Soldić je kompletan borac koji je osvajao titule u pet različitih MMA organizacija'

"I kako je iznimna! Danas, Soldić je kompletan borac koji je osvajao titule u pet različitih MMA organizacija diljem Europe, a tek su mu 24 godine. Soldić je aktualni prvak KSW-a u velteru, a nadolazeće subote brani pojas protiv izazivača Krystiana Kaszubowskija (24.). Još jedna pobjeda dala bi mu dodatni vjetar u leđa i vinula ga u visine. Već mjesecima, Soldića lovi UFC, već ima nekoliko ponuda na stolu. Sve veće MMA organizacije ga žele", ističe Bild, a Ivan Dijaković na to dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako bilo, Roberto je još uvijek pod ugovorom s KSW-om i tu se osjeća sasvim dobro".

Bild tekst o Soldiću zaključuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'On je zvijezd, svugdje ga prepoznaju'

"Nije ni čudno što mu je dobro i što se ugodno osjeća u trenutnoj situaciji. On je zvijezda među svojim susjedima, svugdje ga prepoznaju, pojavljuje se u emisijama. Samo je pitanje vremena kad će ime Roberto Soldić inspirirati UFC i zapaloiti mase u Americi".

Vrijedi spomenuti i kako je krajem siječnja ove godine KSW organizacija odala mu priznaje, kad je njegova tri poteza uvrstila u kompilaciju najboljih poteza u 2018. godini. S obzirom na to da je Soldić krajem 2018. stigao do novog fenomenalnog nokauta u meču protiv Brazilca Viniciusa Bohrera, KSW je uključio i taj udarac u svoju kompilaciju. Spomenimo i da je Erko Jun, također član UFD Gyma iz Duesseldorfa, gdje trenira sa Soldićem i Račićem, ušao u ovaj video nokautom u svom MMA debiju. Tada je za 2:26 minuta svladao Tomasza Oswiecinskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo