POSEBNA IZNIMKA / Boksačka ikona nakon što nije postao predsjednik, s 44 godine želi na Olimpijske igre

Image

Pacquiao (44) povukao se iz profesionalnog boksa 2021. godine zbog ipak neuspješnog pokušaja da postane predsjednik Filipina.

10.10.2023.
14:09
VOYO logo

Filipini su podnijeli poseban zahtjev Međunarodnom olimpijskom odboru kako bi boksač Manny Pacquiao mogao sudjelovati na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine iako je bivši svjetski prvak prekoračio dobnu granicu.

Image
ČUDNOVATO /

Jakirović se vrti u krug sa Šimićevim pojačanjem, a ovaj frapantan podatak pokazuje da ima kvalitetu

Image
ČUDNOVATO /

Jakirović se vrti u krug sa Šimićevim pojačanjem, a ovaj frapantan podatak pokazuje da ima kvalitetu

Dobna granica za olimpijske boksače je 40 godina. Predsjednik Filipinskog olimpijskog odbora Abraham Tolentino rekao je za AFP da je prije dva tjedna poslao pismo MOO-u tražeći "posebnu iznimku" za Pacquiaa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna iznimka dodjeljuju se sportašima iz zemalja koje se bore osigurati mjesto na Olimpijskim igrama kroz normalne kvalifikacijske rute. MOO je potvrdio da postoji devet takvih mjesta za boks u Parizu, pet za žene i četiri za muškarce. Imena boksača koji će imati koristi od jednog od ovog pravila bit će objavljena 7. lipnja 2024.

Inzistirao je da "nije prestar"

"On je u dobroj fizičkoj formi, bolji od ostalih sportaša", uvjeravao je Tolentino, opisujući Pacquiaa kao "boksačku ikonu" koja bi mogla pridonijeti popularnosti ovog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tolentino je objasnio da "poseban zahtjev" za Pacquiaa neće utjecati na šanse drugih filipinskih boksača da se kvalificiraju za Pariz-2024.

Image

Borba u Parizu bila bi prilika za ostvarenje njegovog životnog sna o osvajanju zlatne olimpijske medalje, rekao je Pacquiao za AFP u utorak. On, koji je osvojio brojne profesionalne naslove svjetskog prvaka u šest različitih težinskih kategorija, nikada nije sudjelovao na Igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inzistirao je da "nije prestar" da bi se suočio s mlađim boksačima, navodeći da se osjeća kao da ima "30 ili 28 godina". Filipinac je naznačio da se planira natjecati u egzibicijskim borbama u Japanu i Tajlandu u nadolazećim mjesecima.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada samo na stream platformi Voyo

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo