ISTINA O SITUACIJI O KOJOJ BRUJI ČITAV BORILAČKI SVIJET: / Mislilo se da provocira Alvareza, ali nije tako

Image
Foto: AFP, Michael Reaves

Zanimljiva situacija viđena je u borbi za naslov UFC prvaka u lakoj kategoriji između Conora McGregora i Eddieja Alvareza u nedjelju ujutro po hrvatskom vremenu, na UFC 205 eventu u New Yorku.

14.11.2016.
8:50
AFP, Michael Reaves
VOYO logo

Madison Square Garden svjedočio je McGregorovom ulasku u - povijest! The "Notorius" je tehničkim nokautom 3.04 prije završetka druge runde pobijedio Amerikanda Alvareza i tako postao prvi MMA borac koji je istovremeno objedinio dva pojasa u najprestižnijoj organizaciji slobodne borbe.

Apsolutna dominacija McGregora

Ludi Irac je u ovoj borbi imao apsolutnu dominaciju i udaračkim tehnikama, posebno s ubojitom lijevom rukom uz odličan rad nogu, uništio “slučajnog prvaka” koji je ovako ostao bez pojasa da ga niti jednom nije uspio obraniti. Štoviše nije bio niti blizu. U prvoj rundi, Irac je dva puta rušio Alvareza, u drugoj je završio posao vezanom serijom od četiri udarca u glavu i još jednim na podu. Sudac McCarthy vidio je dovoljno te je vrlo brzo prekinuo borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISPISAO POVIJEST: McGregor sjajno nokautirao Alvareza i postao možda i najveći UFC borac ikad

Fury se našalio, McGregor objasnio

No, nakon borbe jedna situacija našla se u fokusu borilačkih stručnjaka i MMA zaljubljenika. Naime, McGregor je u jednom trenutku za vrijeme borbe imao obje ruke na leđima, što možete vidjeti na fotografiji koja je objavljena na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boksački prvak svijeta Tyson Fury našalio se da je McGregor taj “potez” naučio od njega i to dokazao fotografijom sa svoje borbe. No, kasnije je McGregor objasnio zašto je to napravio. Prvo se mislilo kako je Irac provocirao Alvareza, ali nije tako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne rade ruke, onda se usredotoči na noge

"Vidite, to sam razvio na sparingu. Dakle, ponekad mi na sparingu obje ruke znaju biti natečene od udaraca i to usred istog. I onda smo se dosjetili sljedećeg: Ukoliko mi desna ruka ili u ovom slučaju obje budu 'van akcije', onda ću se usredotočiti na udarce nogom. Znači, više ću raditi nogama", kazao je McGregor čije riječi prenosi portal Joe.co.uk. Najveća UFC zvijezda dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad se boriš i udaraš, onda bivaš udaren i dobiješ masnice i otekline na šakama. Ponekad ti to ne smeta, a ponekad da. Tako da sam morao kalkulirati, odnosno, promijeniti strategiju na jedno kratko vrijeme jer imam širok repertoar udaraca. Ako ne radim rukama, onda imam noge. Imam različite načine za napadati protivnika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik UFC pojasa u perkolakoj i lakoj karegoriji priznao je i kako mu je ta desna "problematična" ruka, koja mu je radila probleme i u borbi protiv Nate Diaza, dan prije meča protiv Alvareza bila na "hlađenju" u ledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad sam kao nov", završio je McGregor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo