OSVANUO RIJETKO VIĐENI VIDEO LEGENDARNOG MIKE TYSONA IZ NJEGOVIH SLAVNIH DANA: / 'Ovo je apsolutno zastrašujuće'

Image
Foto: Screenshot: Facebook

Osvanuo je video s jednog od treninga iz starih, slavnih dana Mike Tysona

9.7.2019.
16:30
Screenshot: Facebook
VOYO logo

Teško je uopće ovako u svega par redaka objasniti i dočarati naslijeđe koje je legendarni Mike Tyson ostavio boksu i boksačkom svijetu kao takvom. Možda je samo najbolje i najednostavnije kazati kako se po mnogima radi o, uz pokojnog Muhammad Alija, najboljem boksaču koji je ikad hodao zemljom. Na Facebook fan profilu ukrajinskog boksačkog umjetnika Vasilija Lomačenka osvanuo je video još iz vremena kad je rušio svoje suparnike, a na kojem se može vidjeti kako Mike radi na fokuserima i vježba specijale...

Image
NOĆ KAD JE STRAŠNI TYSON BIO NA KOLJENIMA: /

Prije 29 godina dogodila se jedna od najvećih senzacija u povijesti boksa

Image
NOĆ KAD JE STRAŠNI TYSON BIO NA KOLJENIMA: /

Prije 29 godina dogodila se jedna od najvećih senzacija u povijesti boksa

Tako je to opako radio Iron Mike

Brzina kojom je izvodio neke vježbe, odnosno tehnička savršenost eskivaža i udaraca su zapanjujući. U opisu videa stoji kako se radi o "apsolutno zastrašujućoj snimci Mike Tysona iz svog najboljeg vremena"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boksač razornog udarca s m*dima

Njegovi udarci i kretanje u ringu bili su uistinu moćni. Zahvaljujući navedenom, kao i sjajnom radu nogu te defenzivi, ispisao je boksačku povijest. Tyson je bivši prvak svijeta i drži rekord kao najmlađi boksač koji je osvojio naslove u kraljevskoj teškoj kategoriji po verzijama WBC, WBA i IBF u. Imao je Iron Mike tada 20 godina, 4 mjeseca i 22 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokorio je konkurenciju

Furiozno je ušao u profresionalne vode. Svojih prvih 19 profesionalnih borbi završio je prekidom, a u 12 od njih slavio je već u prvoj rundi. Tyson je stekao reputaciju zastrašujućeg borca koji melje u ringu i svoje protivnike ruši jednim pravim udarcem. Na pobjedničkom putu Tyson je osvojio WBC-ov pojas 1986. nakon pobjede protiv Trevora Berbicka tehničkim nokautom u drugom rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno držao naslove po verzijama WBC, WBA i IBF

Godinu kasnije u svoju riznicu dodao je pojas teškaškog kralja po verziji WBA, kao i IBF nakon pobjeda protiv Jamesa Smitha i Tonyja Tuckera. Bio je prvi boksač u teškoj kategoriji koji je istovremeno držao naslove po verzijama WBC, WBA i IBF. Tyson je 1999. pobijedio Michaela Spinksa nakon 91 sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspješno je obranio naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji devet puta, uključujući i pobjede nad Larryjem Holmesom i Frankom Brunom. U 1990, izgubio njegov naslov izgubivši od Jamesa "Bustera" Douglasa, nokautom u 10. rundi. Bila je to najveća senzacija u povijesti boksa, još uvijek i je, iako je i Andy Ruiz i njegova velika lipanjska pobjeda protiv Anthonyja Joshue u Madison Square Gardenu u samom vrhu šokantnih trenutaka u boksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontroverze u ringu i van njega

Pamte se njegove kontroverze u ringu i izvan njega. Tyson je 1997. godine u meču s svom suparniku, prilikom jednog klinča u trećoj rundi revanša epskog boksačkog klasika. Las Vegas je bila idealna pozornica za takav spektakl koji je potrajao samo tri runde i završio sramotom za .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo