NET.HR DOZNAJE: / Sin hrvatskog poduzetnika u šoku zbog optužbi o namještanju meča: 'Ovo je previše za njega'

Image
21.2.2017.
17:25
VOYO logo

Naime, pojavila se priča kako je borba koja je u subotu bila održana na manifestaciji “Zagreb Boxing Explosion” u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin, a koju je uživo prenosio i HRT, namještena te kako je Pupek, boksač za kojeg vjerojatno do sada nije znalo previše ljudi, dobio nezaslužen publicitet na javnoj televiziji.

NAJMLAĐI HRVATSKI PROFI BOKSAČ NOVI PRVAK MEDITERANA: Uzeo pojas u prestižnoj WBC organizaciji

Pokrovitelji borbe bili su predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Stoga, u javnosti se pojavila priča kako se ovog mladog boksača, inače sina poduzetnika Marija Pupeka, nezasluženo gura na štetu ostalih talentiranih mladih boraca u Hrvatskoj koji su zaslužili pojaviti se na javnoj televiziji prije Pupeka. (ovdje možete pogledati kratke sažetke trenutaka iz tog meča).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Profesionalnu licencu dobio sa 16 godina

Luka je profesionalnu licencu dobio već sa 16 godina, što je rijetkost. Neki će kazati kako je Luka iznimno talentirani boksač koji je na račun svojeg talenta dobio licencu, a drugi će, pak, to povezati s pričom kako ga se gura, kako se njegova dosadašnja besprijekorna karijera od deset pobjeda bez poraza (od toga pet nokautom) umjetno izgradila...

Kako bilo, ovaj slučaj jako je pogodio samog Luku kojeg smo pokušali dobiti telefonski, kao i njegovog oca, ali nam se nije javljao. Iz izvora bliskih boksaču doznali smo kako je Luka na liječničkim pretragama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Toliko o tome da su udarci Jean-Michela Hamilcaroa bili lagani i većinom u tijelo. Zato je zbog tih 'laganih' udaraca sad na liječničkim pregledima", kazao nam je izvor i otkrio kako je Luku sve ovo jako pogodilo.

Image

"Velika se gungula digla oko svega. On je mlad boksač pred kojim je karijera. Već u subotu ima meč, a on je šokiran pisanjima i komentarima. Neugodno su iznenađeni Luka, njegov otac Mario i svi oko njega. Koliko znam, ne priprema se nikakva tužba nikome. Sve što se piše o njemu i govori nije točno i ne odgovara istini", kazao nam je izvor koji je istaknuo kako je Pupekov tim surađivao s boksačima i bivšim boksačima koji su se navodno pobunili protiv njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tek je zakoračio na scenu profi boksa, a sad dobiva ovakve napade'

Tu se vjerojatno misli na Ivicu Bačurina, Ivicu Perkovića, Gordana Jukića i Jakova Gospića koji su se navodno, prema pisanju Indexa, pobunili protiv Pupekove posljednje pobjede.

"Znam samo da on sve te boksače zna. Surađivali su i trenirali s njima. Ovo je previše za njega. Tek je zakoračio na scenu profi boksa, a sad dobiva ovakve napade", objašnjava nam izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom dana dobili smo priopćenje samog Luke Pupeka, kao i njegovog promotora Harry Gorijana i organizacijskog tima.

"Žalosno je da nakon ostvarenja jednog od velikih životnih ciljeva, osvajanje ove prestižne titule sa 18 godina, za koju sam mukotrpno radio i odricao se, moram odgovarati na medijske spekulacije koje dovode u pitanje ispravnosti moje pobjede", počinje svoje obraćanje Luka i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Teško je razumjeti potrebu pojedinaca da nakon borbe koja je bila održana u organizaciji jedne od najvažnijih boksačkih federacija WBC, nastoje omalovažati boks i boksače. Tuđe neuspjehe ne mogu komentirati i osobno mi je žao što i drugi nisu dobili ovakvu priliku, a za moj uspjeh zaslužni su svi koji su požrtvovno i strastveno radili na ovom projektu", stoji u priopćenju.

'Medijske provokacije zbog težnje za senzacionalizmom'

Promotor Harry Gorijan u priopćenju je istaknuo kako su to sve medijske provokacije koje zbog težnje za senzacionalizmom, pokušavaju u negativnom svjetlu prikazati čitav događaj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenjem se javio i Hrvatski boksački savez u kojem se referirao na ovaj slučaj. Priopćenje Saveza prenosimo u cjelosti:

"Poštovani,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem Hrvatski boksački savez, kao krovna institucija za plemenitu vještinu u Republici Hrvatskoj napominje da podržava sve afirmativne boksačke priredbe, ali se ujedno želimo ograditi od nepoćudnih i nepodobnih događanja, koje su među ostalim obilježile subotnju priredbu Boxing Explosion održanu u hotelu Westin u Zagrebu te emitiranu uživo u programu Hrvatske radio - televizije.

Hrvatski boksački savez sa svim svojim članicama i članovima zalaže se za poštovanje regulativa te doprinosa sportu uopće, kako u Hrvatskoj tako i van njenih granica. Navedena profesionalna boksačka priredba i sve što se na njoj dešavalo nema nikakve veze sa našim sustavom natjecanja te našim nacionalnim Savezom, koji u posljednjih par godina bilježi povijesne uspjehe. Naši sportaši nastupaju i osvajaju medalje na Olimpijskim igrama i Europskim prvenstvima (Olimpijska bronca i tri Aktualna Europska prvaka u boksu Hrgović – senior, Biletić – junior, Hlača –kadet).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Napomenut ćemo kako je lani odlukom Svjetske boksačke Asocijacije AIBA-e, omogućeno da se čak i profesionalni boksači mogu boriti pod našom paskom. Ali, mladi gospodin Pupek nije među 800 registriranih boksača i boksačica pri našem Savezu, niti je organizator te priredbe Harry Gorian povezan na bilo koji način sa našim savezom.

Također, željeli bismo čestitati HRT-u što je ponovno počeo u kvalitetnim terminima prenositi uživo boks mečeve te vjerujemo kako će i boksači pod paskom Hrvatskog boksačkog saveza dobiti priliku pokazati svoju svjetsku klasu uživo u programu Hrvatske radio-televizije, kroz niz naših projekata, od Regionalne lige, Svjetske boksačke lige te Europskih i Svjetskih prvenstava. Ujedno pozivamo sve medije da podrže naše sportaše, koji vrijedno i mukotrpno treniraju i nastupaju po svjetskim ringovima, da ih maksimalno podrže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se na kraju i zahvaljujemo medijima koji su u isto vrijeme podržali kolo 1. Hrvatske boksačke lige te finale boksačke Premier lige u kojoj je slavio Slavonija tim, a koja se odvila pred blizu 500 gledatelja u Sesvetama protekle subote", stoji u priopćenju.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo