NESTVARAN SKOK HRGOVIĆA NA SVIM LJESTVICAMA: / Preskočio bivšeg svjetskog prvaka i na korak je od borbe za titulu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sve u svemu, možda možemo u 2021. godini očekivati ili borbu s nekim od najjačih izazivača, a tko zna možda i priliku za naslov

10.12.2020.
12:05
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Obnovljene su ljestvice za sve četiri najjače boksačke organizacije, WBO, IBF, WBC i WBA, a gotovo nestvaran skok ostvario je baš najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, koji je sada ušao u najužu konkurenciju za napad na titulu prvaka.

Najviše je napredovao na IBF-ovoj ljestvici koju još uvijek drži Britanac Anthony Josuha, a Hrgović je tamo na vrlo visokom petom mjestu, a ispred njega su Kubrat Pulev, Charles Martin, Oleksandr Usyk, i Michael Hunter. Spomenimo kako je Hrgović na ovoj ljestvici preskočio bivšeg svjetskog prvaka Andyja Ruiza koji je sada šesti izazivač. Onaj boksač koji dođe do prvog mjesta ove ljestvice dobiva status obaveznog izazivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

08.09.2018., Zagreb - Fight night Zagreb, borba za WBC internacionalni pojas u teskoj kategoriji na 12 rundi: Filip Hrgovic (CRO) – Amir Mansour (USA). Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Dobar i u WBC-u

Nadalje, Joshua drži titule i WBA i WBO organizacija, ali tamo je Hrgović ipak nešto niže na ljestvici, ali ne previše, nalazi se na 12. mjestu. U WBC-u tituli drži Tyson Fury, a tamo je Hrgović solidan osmi, no ispred njega je sama elita najjačih boksača, predvodi ih prvi izazivač Deontay Wilder, zatim slijedi Usyk, pa Luis Ortiz, Andy Ruiz, Joe Joyce, Dillian Whyte i Joseph Parker.

Sve u svemu, možda možemo u 2021. godini očekivati ili borbu s nekim od najjačih izazivača, a tko zna možda i priliku za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo