SPEKTAKL UŽIVO NA RTL-U / Nepoznati Hrgović! Samo dva mjeseca su mu trebala da postane prvak: 'Pedro je rekao da je životinja'

Uvodni program u meč Filipa Hrgovića i Amerikanaca Eric Molina gledajte uživo na RTL-u od 17.45 sati

7.12.2019.
8:00
VOYO logo


S 14 godina prvi je put ušao u boksačku dvoranu i odmah se zaljubio. 13 godina poslije - Filip Hrgović u Saudijskoj Arabiji danas se ima priliku približiti borbi za titulu svjetskog prvaka. Njegov otac Petar, za RTL govori o njegovu odrastanju, karakteru i tome kako obitelj proživljava svaki njegov meč. 

Raphael Zumbano, Pavel Sour, Tom Little, Sean Turner, Filiberto Tovar, Amir Mansour, Kevin Johnson, Gregory Corbin i Mario Heredia. Možda na ovaj popis sutra dođe i Erik Molina. Ti ljudi ne pamte po dobrome Filipa Hrgovića. Sve njih Filip je porazio u svojoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri koja je započela u rujnu 2017. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idem ja tata malo trenitati boks"

Godinu prije toga osvojio je broncu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Deset godina nakon što je prvi put ušao u boksačku dvoranu. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kaže: idem ja tata malo trenirati boks. Bio sam malo i prostačio pa sam mislio da će dobiti malo batina i vratit će se. Mislio sam da se traži dijete. Međutim, već nakon dva mjeseca on postaje kadetski prvak Hrvatske", rekao je otac Filipa Hrgovića, Petar Hrgović

Životinja

Prije boksa trenirao je plivanje i košarku, ali kada je obukao boksačke rukavice s 14 godina bio je, kaže njegov otac, potpuno opčinjen. Ništa ga nije moglo zaustaviti na njegovu putu prema tituli svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trener Pedro kada je testirao u Miamiju njegov sposobnosti, kada je prvi puta došao u njegov kamp, i izmjerio sve vrijednosti koje se mjere, nazvao ga je životinjom", priča otac. Prepoznali su to i u promotorskoj kući Sauerland koja je uložila u njega već nakon prve pobjede u profesionalnoj karijeri. Drugi ključni trenutak dogodio se kada je u njegov život ušao kubanski stručnjak Pedro Diaz, jedan od najvećih svjetskih boksačkih trenera.

"Ja vjerujem u Filipa Hrgovića. Ja vjerujem u El Animala. Filip je odradio dobar kamp, imao je dobre sparing partnere.Ssve je podređeno pobjedi", kazao je Diaz. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam najbolji boksač na svijetu"

Kruna njegove karijere događa se u ovim trenucima u dalekoj Saudijskog Arabiji. Do sada najteži protivnik. Iskusni Eric Molina. Za Filipa još jedna prilika koja ga može približiti borbi za titulu svjetskog prvaka. 

"Nisam ja vaš najbolji boksač. Ja sam najbolji boksač na svijetu", kazao je Hrgović u svibnju ove godine. Možda ova izjava najbolje opisuje Filipa Hrgovića koji nakon što odradi meč umjesto da odmara ide trčat u Maksimir.  Još nismo bili doma, oko 22 sata, Filip trči po Maksimiru. Upravo je bio došao sa meča. To je Filip", kazao je otac Petar Hrgović. Znao je zaspati u školi od umora, ali nikad nije odustao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino što ga može izbaciti iz takta je, kaže njegov otac, nepravda. To se moglo najbolje vidjeti prošle godine kada se sukobio s boksačkim savezom jer njegovu drugom treneru Yousefu Hasanu nisu željeli isplatiti plaću.

"Tu se radi o tome da tih uhljebima, tim parazitima, smeta sve što je hrvatsko, domoljubno i svaka pozitiva u ovom društvu", kazao je Hrgović u lipnju 2018. Tu pozitivu čini i Filip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas će cijela Hrvatska pratiti njegov deseti meč u karijeri. A on će, kako god on završi, prvo na maminu pitu u Sesvete pa na trčanje u Maksimir. 

Uvodni program za spektakl u pustinji u izravnom prijenosu na RTL-u počinje od 17.45 sati, a prvi prema ringu kreću Filip Hrgović i Amerikanac Eric Molina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo