NEOSPORNA ČINJENICA ZBOG KOJE SE OPASNOM MEKSIKANCU 'TRESU GAĆE': / Zbog ovog Hrgović postaje strah i trepet među teškašima

Image
Foto: PIXSELL

Razgovarali smo sa Željkom Mavrovićem uoči nove borbe Filipa Hrgovića

23.8.2019.
19:13
PIXSELL
VOYO logo

Pred najboljim hrvatskim boksačem i WBC interkontinentalnim prvakom Filipom Hrgovićem (8-0) deveta je borba u profesionalnoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
NAJMOĆNIJI ČOVJEK U SVIJETU BOKSA POSLAO HRGOVIĆU PORUKU: /

Pogledajte što je napisao uoči spektakla u Meksiku

Image
NAJMOĆNIJI ČOVJEK U SVIJETU BOKSA POSLAO HRGOVIĆU PORUKU: /

Pogledajte što je napisao uoči spektakla u Meksiku

Prijenos borbe na RTL televiziji

U nedjelju rano ujutro oko 4.15 po hrvatskom vremenu, Hrga u pakleno vrućem Hermosillu bori se protiv 26-godišnjeg Meksikanca Marija Heredije, uz izravni prijenos na RTL-u uz komentare Filipa Brkića i Željka Mavrovića, te na RTLplayu, kao i uz tekstualni prijenos na Net.hr-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istoga dana, nakon "RTL-a Danas" moći će se pogledati i snimka borbe, kojoj prethodi studijska emisija od 19:15 sati te nakon snimke i analiza u kojoj će sudjelovati spomenuti Brkić, te uz Mavrovića naš još jedan proslavljeni boksač Stjepan Božić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manji problem s lijevom rukom

Jedini "problem" uoči borbe, ako se to uopće i može nazvati problemom, je nedovoljno zaliječena lijeva Hrgovićeva ruka.

No, iz tima našeg boksača poručuju kako će Hrgović biti 100 % spreman. "U pitanju je tek mala kontuzija, a to ćemo ublažiti nekim protuupalnim lijekom", poručio je za RTLOsvaldo Nordelo, liječnik Filipa Hrgovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema uglednom BoxRecu, "Hrga" je trenutno 17. teškaš svijeta, a novom pobjedom bi dodatno skočio na putu prema vrhu i svjetskom teškaškom naslovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Debi u Americi prošao uspješno

Posljednji put smo Hrgovića u ringu gledali u svibnju mjesecu kada je svladao Gregoryja Corbina u Oxon Hillu, što je bio njegov debi u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heredia je, pak, u svom posljednjem meču iznenađujuće pobijedio iskusnog veterana i bivšeg WBC prvaka iz 2008. Petera Samuela, unatoč tome što je bio u nokdaunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heredia je 48. teškaš svijeta

Meksikanac u profesionalnoj karijeri ima 16 pobjeda i šest poraza, uz jedan neodlučeni ishod. Prema BoxRecu je 48. teškaš svijeta, ali broj 1 kada govorimo o Meksiku. Senzacionalni teškaški prvak Andy Ruiz Jr., naime, boksa pod američkom zastavom.

Image

17.04.2018., Zagreb - Otvorenje supermodernog boksackog centra u paviljonu 18 Zagrebackog velesajma. Zeljko Mavrovic, Filip Hrgovic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Kako bilo, pred Hrgom je niti malo lagana borba koju dočekuje u ulozi apsolutnog favorita...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako je boks nepredvidiv sport u kojem jedan udarac, jedan potez, pogotovo u teškoj kategoriji može rješiti borbu, nekako se nadam da ćemo u Meksiku vidjeti Hrgovićevu devetu profi pobjedu. U prošloj borbi je debitirao u Americi i tako imao priliku pokazati svoje kvalitete, te se približiti američkoj publici koja je definitivno zahtjevnija publika jer dobro poznaje boks", kazao nam je u uvodu razgovora Željko Mavrović i nastavio:

Image
Foto: PIXSELL

08.09.2018., Zagreb - Fight night Zagreb, borba za WBC internacionalni pojas u teskoj kategoriji na 12 rundi: Filip Hrgovic (CRO) – Amir Mansour (USA). Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Odlično se spremio za borbu

"Također, bitno za naglasiti kako je borba s Herediom, između ostalog, jedan od početnik mečeva u ko produkciji Hearn - Sauerland, dva velika promotora koji su trenutno jedni od važnijih u boksačkom svijetu danas. Hrgović gradi odnos i usklađuje odnos koji je ispred njih postavljen".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović se odlično spremio za borbu. Trenirao je u Zagrebu i Miamiju, u dvorani njegova kubanskog trenera, cijenjenog Pedra Diaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobri sparing partneri

Hrgovićev sparing partner bio je ruski teškaš Jvgenij Romanov, posljednji boksač koji je (kao amater) nokautirao WBC prvaka Deontaya Wildera i koji je hrvatskom boksaču bio savršena priprema za meč. Tu je bio i jedan lakoteškaš koji iza sebe ima 20-ak profi borbi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njih su mu u Miami poslali njegovi promotori iz Sauerlanda i sličnih su proporcija kakvih je i Heredija. Nikad prije Hrga nije imao takvu atmosferu...

'Jasno je vidljiv njegov cijelokupni boksački rast'

"Jasno je vidljiv njegov cijelokupni boksački rast. Kad kažem rast, mislim na sveukupno, ne samo na boks. Znači Filip raste kao sportaš i boksač i pokazao je već davno da je spreman uložiti čitavo svoje biće i da ima onaj asketizam, potreban da bi se došlo do velikih rezultata i da bi se zaradio novac u boksu. Njegov trener Pedro Diaz samo je jedna važna karika u tom njegovom rastu, koji se pokazao da je zdrav i da ide dobrim putem. Čini mi se, ovako sa strane kao promatraču, da njegovi menađeri i promotori rade dobar posao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Herediju se ne smije podcijeniti

Hrgović bi se pobjedom nad Heredijom približio borbi za naslov prvaka svijeta. No, Heredia je boksač koji zna svoj posao u ringu, poput svih Meksikanaca žestok je, zna udariti, nikako nije za podcijenjivanje. I Filip je svjestan kako ga čeka težak meč...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo vrlo svježi primjer Ruiza Jr. kojem protiv Joshue nitko nije davao baš previše šanse, jer je javnost uzela u obzir performanse, izgled, odnosno preduvjete za pobjedu. Ako tako gledamo, Mario Heredija nema baš neku preveliku šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svatko tko uđe u ring ima svoju šansu, pa tako i Heredia protiv Hrge. Međutim...'

No, ako ćemo boks gledati kao ozbiljan sport, svatko tko uđe u ring ima svoju šansu, pa tako i on protiv Hrge. No, ja vjerujem u Hrgovićevu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi promotori vjeruju da on može do titule, jer ga u prtivnom ne bi niti uzimali pod svoje okrilje. Sama činjenica da su njegovi promotori i menađeri uložili u njega, dali mu priliku, da ga vode po najvećim boksačkim svjetskim eventima u ovom trenutku, govori o tome da Filip ima potencijal i mogućnost i to je ono što nas sve u Hrvatskoj veseli", objašnjava nam Željko Mavrović i za kraj zaključuje:

"Hrgović će protiv Heredije morati biti fokusiran, koncetriran, ne smije dopustiti niti jednu grešku, ne smije protivniku ništa proći. Mora će ozbiljno i strpljivo odraditi borbu, uostalom kao svaku do sad".

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo