KLIČKO NIJE ZNAO GDJE JE: / Upravo od ovih brutalnih udaraca velikom Ukrajincu zamračilo se pred očima

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Jedanaesta runda bila je kobna za Vladimira Klička.

30.4.2017.
13:56
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Sudbina je tako htjela. Da veliki ukrajinski boksač Vladimir Kličko bude nokautiran u 11. rundi, a vladao je svjetskim boksom baš 11 godina. Kličko je tri puta tijekom meča za naslov prvaka svijeta prema IBF, IBO i WBA verzijama protiv Anthonyja Joshue, na Wembleyu pred 90. 000 navijača, bio u nokdaunu.

Image
Foto: AFP, BEN STANSALL

JOSHUA ISPISAO BOKSAČKU POVIJEST: Fenomenalni Britanac srušio velikog Klička pred 90.000 navijača

Dva puta ga u 11- rundi slao na pod

Čak dva puta tijekom 11. runde, Britanac je slao na pod Ukrajinca. Od samog početka runde, Joshua je krenuo vrlo odlučno. Odmah nakon nekoliko sekundi, snažno je Britanac Klička pogodio jednim desnim direktom, kojim ga je uzdrmao. Ukrajinac je pokušao uhvatiti zrak, doći k sebi, a to je radio kretanjima po ringu i kruženjem oko Joshue.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVIJET SE KLANJA JOSHUI, DIVI MU SE I LEGENDARNI ARNIE: ‘Bila je ovo jedna od najuzbudljivijih borbi, spasio si tešku kategoriju’

Međutim, prilikom jednog pokušaja dva vezana udarca, Joshua je ušao u Klička i pogodio ga snažnim desnim aperkatom. Koliko je taj aperkat bio jak, možete vidjeti u videima dolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua je osjetio 'krv'

Nakon toga, Kličko se uspio održati na nogama, ali je "zaplesao". Noge su mu podrhtale, pokušao je kretanjima tijela lijevo-desno dati do znanja svom protivniku da nije uzdrman, iako nije bilo tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua je osjetio priliku, osjetio "krv", krenuo prema naprijed, i onda lijevim aperkatom još jednom pogodio Klička, da bi ga desnim krošeom, uz još jedan lakši desni aperkat u glavu prvi puta u 11. rundi srušio na pod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam vezanih udaraca za kraj jedne ere

Sudac je odbrojavao, Kličko se digao i borba je bila nastavljena. No, nakon toga Joshua je odmah jednim desnim direktom pogodio Klička, a nakon toga mu je skratio ring, pritisnuo ga uz konopce i sa sedam vezanih udaraca (počelo je sve sda lijevim krošeom, uslijedila je serija izmjenično desna - lijeva), a lijevi kroše poslao je Klička po drugi puta u rindi na pod. Sudac je ponovno odbrojavao Kličku i ponovno procijenio da može nastaviti borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je Joshua s pritiskom Klička, zadao mu još nekoliko teških udaraca i u trenutku kad je Ukrajinac biou kutu i primao udarce od Joshue, sudac je uvidio da je Ukrajinac gotov, da se ne brani i prekinuo je meč.

HRVATSKI BOKSAČI SMATRAJU DA JE UKRAJINAC OŠTEĆEN: ‘Sudac nije smio prekinuti borbu, Kličko je zaslužio 12. rundu!’

Sudac mu nije dopustio da se vrati i treći put. Kličko je bio uzdrman. Hrvatski boksači Stjepan Božić i najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović rekli su poslije meča u RTL-ovoj emisiji kako vjeruju da je sudac pogriješio prekinuvši borbu. Po njima, borba se trebala nastaviti i ući u 12., posljednju rundu. Jesu li u pravu ili nisu, na vama je da procijenite...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo