MIRKO FILIPOVIĆ SLAVIO U PRVOJ RUNDI: / Cro Cop laktom otvorio čelo suparnika, scene su bile ružne - pobjeda je upisana

Image
Foto: PIXSELL

Mirko Filipović pobijedio je Roque Martineza u svom 51. MMA meču nanijevši mu ozljede uslijed kojih je meč prekinut

30.9.2018.
11:02
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski majstor slobodne borbe 44-godišnji Mirko Filipović došao je do devete uzastopne pobjede u 51. borbi karijere nakon što je u nedjeljno jutro svladao 32-godišnjeg Amerikanca iz Guama Roquea Martineza prekidom nakon pet minuta okršaja u prvoj rundi.

Prije samo pet mjeseci Cro Cop je operirao križne ligamente i kod onih koji ne poznaju njegove radne navike i njegovo tijelo izazvao sumnju u nastavak karijere. Danas je stigao do pobjede protiv borca koji je u zadnjih devet izlazaka upisao osam pobjeda, no peti poraz u karijeri stigao mu je u subotu (13-5-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno, Mirkova legenda (omjer 37-11-2) traje i dalje, kao i njegov niz nepobjedivosti, najdulji u karijeri. Sad je na broju devet.

Ovako je upisana pobjeda

U prvoj rundi meča Filipović je krenuo kontrolom suparnika istovremeno ga podsjećajući kakvu štetu rade njegovi high-kickovi i koliko je opasan u boksačkoj tehnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeravao je u uvodne tri minute Cro Cop suce da je dominantniji borac u ringu kada je doletio jedan aperkat koji ga je stisnuo uz konopce. To kao da je razljutilo hrvatskog gladijatora koji je uzvratio serijom jednakih udaraca, a onda lijevim laktom pogodio Martineza posred čela.

Napravilo je to ranu iz koje se krv krenula slijevati po licu Amerikanca što je sucu, nakon što krvarenje nije bilo moguće zaustaviti, bio dovoljan znak da prekine meč i proglasi Filipovića pobjednikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


11:02 - KRAJ - Prošle su četiri minute, sjeo je aperkat Martineza, ali to je samo razljutilo Filipovića koji uzvraća serijom udaraca, a onda laktom po čelu udara Martineza. Krv se slila niz njegovo lice - prekid. Pobjeda Mirka Filipovića u prvoj rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:58 - Borba je krenula! Desetminutna prva runda otvorena je Mirkovom kontrolom situacije na sredini ringa. Radi nogama, radi rukama, sve na štetu suparnika. Iz Cro Copova kuta svako malo čuju se riječi odobravanja i ohrabrivanja. Martinez za sada ne ulazi u noge Filipovića, ne pokušava ga srušiti, Mirko ima kontrolu i dalje.

10: 55 - Saitama Arenom odjekuje Wild Boys, a to znači da stiže Mirko!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:50 - Borci ulaze u ring nešto ranije od očekivanog!

Mirko Cro Cop Filipović danas ima svoju 51. borbu u karijeri. Sudar u ringu kultne Saitama Arene na Rizin 13 priredbi protiv Roque Martinez (13-4-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč je na rasporedu u nedjelju ujutro i deseti je po rasporedu, odnosno njime završava drugi uvodni dio, nakon čega slijedi pauza prije glavne borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martinez unutar unutar impresivnog niza

Martinez je unutar unutar impresivnog niza od od osam pobjeda i to je svakako upozorenje za Mirka, koji se vraća u ring nakon neugodne ozljede i nove operacije noge.

"Svi me pitaju za koljeno i bojim se da ću puknuti negdje, jer moram ponavljati 200 puta je li dobro, je li u redu. Ne želim pričati o tome. Imao sam tešku ozljedu, imao sam operaciju, dobro sam se oporavio i to je sve što se tiče moje ozljede", kaže Filipović na tu temu, a prenosi gol.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje o suparniku:

"On je mlad momak i gladan je uspjeha, novca, karijere, svega. Ali i ja sam gladan da ostanem neporažen u Rizinu. I to je nešto što ću dokazati, da me nije sposoban pobijediti. Mnogo sam iskusniji i moja i njegova karijera ne mogu se usporediti. Imam mnogo više iskustva. Naravno, on je 12 godina mlađi, ali to neće napraviti razliku u kondicijskom smislu. Mislim da ću biti mnogo bolji"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko je, naime, ponovo bio teško ozlijedio koljeno, bila mu je oštećena hrskavica i puknuo mu je prednji križni ligament, zbog čega mu je bila potrebna hitna operacija. Nju je obavio u u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina u Zaboku, točnije na Bračku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Cro Cop je motiviran jer je ovo borba koja će, kako je sam rekao na "Media Day" uoči borbe, odlučiti o tome hoće li se krajem godine umiroviti prema svom planu ili će još produžiti svoju karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ODRŽANO VAGANJE UOČI OBRAČUNA U SAITAMA ARENI: Filipović i Martinez gotovo identično teški; Mirko izgleda impresivno

I Cro Cop svog konja za utrku ima

Inače, 44-godišnji Filipović iza sebe ima čak 36 pobjeda, ali i najbolji pozitivni niz otkako je tamo davne 2001. godine odlučio se boriti u slobodnoj borbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistika govori da Mirko u novi meč na Rizinovoj priredbi ulazi s osam uzastopnih pobjeda od kojih je sve od prve do zadnje ostvarivao prekidima.

Borci gotovo jednako teški

U petak je održano i vaganje. Borci su bili gotovo jednako teški, tj. hrvatski je borac imao je neznatnih 400 grama više od svog protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filipović je inače točno deset centimetara viši od Martineza, a vaga mu je pokazala 109 kilograma i 400 grama. Što se tiče talentiranog borca s Guama, on je težak točno 109 kg.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo