DOGAĐA SE NEŠTO VELIKO / UFC u transu zbog Mirka: O njemu će pričati unucima; 'Cro Cop je životinja, imao je brutalne noge. Tip je je*ena legenda'

Image
Foto: Screenshot: You Tube

UFC ponovno se prisjetio jedne od pobjeda velikog Mirka Filipovića

16.2.2022.
20:32
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Na Facebook profilu UFC - na današnji dan, kao i na službenom UFC kanalu na You Tubeu, jučer je osvanula snimka borbe najboljeg hrvatskog MMA borca svih vremena, legendarnog Mirka Cro Cop Filipovića protiv Yoshihisa Yamamotoa, na PRIDE Bushido 2 eventu, 15. 2. 2004 u Yokohama Areni.

Image
IMPRESIVNO /

MMA borac izveo jedan od najboljih nokauta ove godine, rijetko viđenim udarcem uspavao protivnika

Image
IMPRESIVNO /

MMA borac izveo jedan od najboljih nokauta ove godine, rijetko viđenim udarcem uspavao protivnika

Pobjeda tehničkim nokautom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim pobjede tehničkim nokautom u prvoj rundi, ova borba pamti se i po situacijama kad je Mirko plasirao Yamamotou plasirao jedan lijevi low kick u desni mišić Japanca, a on se onako bahato nasmijao u stilu nije mi ništa, očito i prikrivajući bol koju je osjetio. Nakon toga, Cro Cop je pogodio jedan jaki desni high-kick ravno u glavu Yamamotoua, koji je jako dobro amortizirao njegov udaraca. Preživjevši Mirkovo ubojito oružje, nasmijao se i opet bacio provokaciju hrvatskom borcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yamamoto se odupirao koliko je mogao

Nije njegov smiješak i sreća što se nekako odupire borcu koji do tad još nije bio ni ubacio u drugu brzinu, dugo trajali... Nakon što je popio jedan lijevi soccer kick, našao se na vjetrometini Mirkove serije ručnih udaraca. Onako razbijenog nosa, dezorijentiran, grogiran na konopcima nekad najjače organizacije slobodne borbe, Yamamoto nije izdržao i službeni poraz je došao 2:12 prije kraja prve runde. Komentator borbe, u trenucima kad je Filipović finiširao suparnika, baš je to lijepo opisao:

"Cro Cop napada, baca seriju, hoćeš li da nastavim kao da pita, ma evo još jednog i gotovo je. To je bilo to od Yamamotoa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UFC se prisjeća Mirka Cro Cop Filipovića često u posljednje vrijeme

Naravno, komentari fanova slobodne borbe su itekako pozitivni. U posljednjih 15-estak dana, UFC se prisjeća lika i djela Mirka Cro Cop Filipovića kroz njegove borbe, a fanovi su oduševljeni. Mirko je velikan, istinska legenda slobodne borbe, jedan od pionira ovog sporta u Europi sasvim sigurno, ali i šire. O njemu znaju klinci koji treniraju slobodnu borbu i općenito borilačke sportove diljem svijeta.

"Cro Cop je bio životinja", "njegove noge su bile brutalne", on je ništa osim apsolutne legende", "ma Cro Cop je je**na legenda" samo su neki od komentara oduševljenih fanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo