ČEKA NAS UFC SPEKTAKL / Miočića čeka najveća borba u karijeri. Šef UFC-a potvrdio meč s ikonom MMA-a: 'Stipe je već prihvatio'

Image
Foto: Profimedia

Može čekati na rasplet s Ngannouom, Lewisom i Ganeom ili može prihvatiti borbu s Miočićem

5.8.2021.
12:23
Profimedia
VOYO logo

Otkako je Francis Ngannou u ožujku pobijedio Stipu Miočića i uzeo mu pojas teškaškog prvaka UFC-a, u toj kategoriji vlada pravi kaos. Miočić je odmah zatražio revanš, ali u redu za izazov stoje i Derrick Lewis, pa onda i Jon Jones koji se prošle godine prebacio iz poluteške u tešku kategoriju, a nedavno se tu pojavio i Ciryl Gane koji se silovito probio po ljestvici i želi svoju šansu.

Gane i Lewis prvo će odmjeriti snage međusobno i to već narednog vikenda, ali sve zapravo zanima tko će se boriti s Ngannouom za pojas i kada, odnosno kada će točno u kavez ući Jon Jones, ponajbolji MMA borac današnjice. Šef UFC-a, Dana White, gostovao je u Full Send podcastu i otkrio je vrlo zanimljive detalje vezane za Jonesa, kao i za Miočića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Miočić prihvatio meč

''Jones i ja oduvijek smo imali ovakav odnos. Kada bude spreman boriti se, biti ćemo spremni i mi. On neko vrijeme priča o borbi u teškoj kategoriji. Međutim, što se teške kategorije tiče, sada idemo u Houston gdje će se boriti Derrick Lewis i Ciryl Gane. Tko pobijedi u toj borbi, dobit će priliku protiv Francisa Ngannoua. Nakon toga, Jon Jones može se boriti s pobjednikom te borbe ili protiv Stipe Miočića. Stipe je prihvatio tu borbu protiv Jonesa i spreman je za taj obračun'', izjavio je White.

Dakle, sve ovisi o Jonesu. Može čekati na rasplet s Ngannouom, Lewisom i Ganeom ili može prihvatiti borbu s Miočićem. No, Jones se, kako tvrdi White, neće boriti do početka 2022. godine, a onda bi valjda pričekali rasplet s ovom trojicom i pobjednik tog meča išao bi na prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, upitno je samo što će biti s Miočićem ako Jones odbije meč. Stipe je spreman za borbu i čeka na priliku, ali je ne dobiva i posljednje vrijeme sve se više govori o njegovu mogućem odlasku iz UFC-a u konkurentsku ONE FC organizaciju gdje ga već javno proziva tamošnji teškaški prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo