MIOČIĆ POSTAVIO DOSTA NEOBIČAN UVJET ZA MEČ GODINE? / Cormier iznenađen zahtjevom - 'Pa to više meni odgovara'

Image
Foto: Profimedia

Meč bi se trebao održati u Apexu u Las Vegasu, a zanimljivo je kako je tamo oktagon znatno manji nego u ostalim dvoranama

18.6.2020.
22:38
Profimedia
VOYO logo

Prvak UFC-ove teške kategorije, Stipe Miočić, ulazi u oktagon nakon godinu dana pauze. Bit će to završetak jedne od uzbudljivijih trilogija u povijesti UFC-a, a borit će se protiv Daniela Cormiera i to 15. kolovoza ove godine.

Meč bi se trebao održati u Apexu u Las Vegasu, a zanimljivo je kako je tamo oktagon znatno manji nego u ostalim dvoranama. Kavez u Apexu je velik 48.12 kvadratnih metara, dok se inače prostire na 70 metara kvadratnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Čudan zahtjev?

Najpoznatiji MMA novinar Ariel Helwani pak misli da je Miočić bio taj koji je inzistirao na manjem kavezu pa je to provjerio s Danielom Cormierom.

"Čuo sam da je veličina kaveza bio uvjet s Miočićeve strane", konstatirao je Helwani, a Cormiera je to iznenadilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veličina kaveza nije bila u ugovoru. To bi bilo dobro za mene jer manji oktogon ide meni u prilog, ja tip borca koji želi biti blizu suparnika u stand up borbi i tip borca koji se želi hrvati. Ja sam se već borio u manjem kavezu, u Strikeforceu. Možemo reći da sam malo više navikao na takav kavez u odnosu na Stipu", izjavio je Cormier.

Dakako, manji kavez znači puno više akcije i bliže borbe, odnosno, znatno manje prostora za manevar, eskivažu i taktiziranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je u redu dok se ne borimo u Coloradu ili u Novom Meksiku gdje ne možeš disati... Mislim da su to jedina mjesta za koja bi nam trebali nešto ranije javiti. Da se borimo u Novom Meksiku, onda bih sigurno tamo otišao nešto ranije da se prilagodim na nadmorsku visinu", rekao je Cormier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo