LUDI BORILAČKI VIKEND: / Nastavak Golovkinove vladavine, spektakularni nokauti i borba u kojoj je borac nakon 30 sekundi 'zaspao' stojećki

Image
Foto: Screenshot

Zanimljivo je bilo proteklog vikenda što se tiče borilačkih sportova.

20.3.2017.
9:43
Screenshot
VOYO logo

Donosimo vam kratak presjek najzanimljivijih i najvažnijih događanja. Najbolji boksački srednjeteškaš svijeta, Kazahstanac Genadij Golovkin (37-0), odradio je najteži meč svoje karijere. Golovkin je protekle subote u slavnom Madison Square Gardenu nakon 12 rundi borbe pobijedio prvaka srednje kategorije prema WBA verziji Danijela Jacobsa na bodove.

Image
Foto: AFP, AL BELLO

NEVJEROJATNI POTEZI IZ NEKE DRUGE DIMENZIJE: Ovakvih spektakularnih nokauta nema ni u MMA i K1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manuwa osigurao napad na titulu

U londonskoj O2 Areni je, pak, održan UFC Fight Night 107 event, na kojem je do najvrjednije pobjede došao Jimi Manuwa. On je nokautirao Coreya Andersona i vjerojatno si osigurao napad na titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gunnar Nelson odradio je sjajan nastup protiv Alana Joubana, a Brad Pickett je izgubio gotovo dobivenu borbu u svom oproštajnom nastupu. Bitne pobjede ostvarili su Arnold Allen i Joseph Duffy.Marc 'Bonecrusher' Diakiese, 24-godišnji engleski borac, “zapalio” je londonsku O2 Arenu u spektakularnih 30 sekundi koliko je trajala njegova borba protiv Teemua Packalena. No, idemo redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi puta u svojoj karijeri odradio svih 12 rundi

Genadij Golovkin po prvi puta u svojoj karijeri odradio svih 12 rundi. Publika u Madison Square Gardenu vidjela je sjajnih 12 rundi i dominaciju Golovkina u prvih pet rundi, kojom je i stekao bodove potrebne za pobjedu protiv Jacobsa i uzimanje pojasa u srednjoj kategoriji prema WBA verziji. Publika u Madison Square Gardenu bila je na strani Kazahstanca koji je ponovno pokazao klasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno u četvrtoj rundi, kad je kombinacijom lijevog direkta, desnog krošea i munjevitog lijevog direkta po prvi i zadnji puta u meču poslao Jacobsa na pod. Tada se mislilo da Golovkin u potpunosti preuzima meč, no umjesto toga on postaje previše opušten, čime je dozvolio Jacobsu da se vrati, pa čak i u nekim trenucima meča preuzme ritam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golovkin je izgledao u problemima u šestoj i sedmoj rundi, koje je sigurno izgubio, nakon čega je vratio kontrolu borbe, ali u desetoj rundi iznenađujuće je pao u kontinuitetu svoje izvedbe i rada ruku u ringu. Upravo te zadnje tri runde učinile su to da nitko nije mogao biti siguran u sudačke kartice, tj. da li je Golovkin napravio dovoljno u prvoj polovici meča, koja mu je neupitno pripala.

Slijedi meč godine

I to mu je ipak bilo dovoljno, budući da je dvije runde uzeo rezultatom 115-112, dok je kod jednog suca bilo malo neizvjesnije, odnosno 114-113. Genadij Golovkin tako je obranio titulu te riješio posljednju prepreku prije meča godine, onog protiv Saula “Canela” Alvareza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danijel je odradio vrlo dobru borbu. On je moj omiljeni borac. Uopće ga nisam mogao uništiti u meču, nikako", kazao je Golovkin, piše britanski Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S boksa idemo na UFC. London je svjedočio pobjedi svog britanskog MMA junaka Jimija Manuwu. Manuwa je u prvoj rundi lijepim lijevim krošeom srušio Coreyja Andersona i upisao drugu uzastopnu pobjedu nakon listopada i nokauta protiv Ovince St.Preuxa.

Jedanaesti put je do pobjede došao već u prvoj rundi. Iako njegov lijevi kroše se nije činio kao jak, bio je koban za Andersona koji je odmah pao na tlo i sudac je prekinuo borbu. Koliko je ova pobjeda bila bitna za Manuwa svjeoči i njegovo veselje nakon slavlja. Manuwa se zaletio na kavez i veselio sa prepunom o2 Arenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manuwa prozvao Davida Hayea

UFC-ov veteran sada bi mogao dobiti priliku boriti se za pojas protiv Daniela Cormiera. Manuwa je nakon subotnje pobjede zatražio tu borbu, ali usput prozvao i boksačkog šampiona Davida Hayea na boksački meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vrijeme je za borbu za pojas! Želim pobjednika borbe između DC-a i Rumble Johnsona. I ne, ne želim se boriti protiv Jona Jonesa jer on uzima stereoide", dao je do znanja Manuwa čije riječi prenosi britanski tabloid Mirror i dodao:

"I još nešto. David Haye, napravimo to! Boks protiv MMA-a. Dana White, Eddie Hearn, ostvarimo to!”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marc “Bonecrusher” Diakiese, 24-godišnji engleski borac, spektakularno brzo je pobijedio Teemua Packalena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nokautirao Finca nakon samo pola minute

Diakiese je nokautirao Finca nakon samo pola minute tijekom kojih je oduševio s nekoliko atraktivnih poteza, a onda jednim lijevim krošeom porazio Packalena. Mladom borcu ovo bila 12 pobjeda u jednako toliko borbi, a treća u UFC-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

World Series of Fighting održao je svoj prvi ovogodišnji event, a na programu su ponudili čak tri borbe za titulu. Blagoi Ivanov obranio je teškašku nokautiravši Shawna Jordana, Lance Palmer izgubio je onu u perolakoj kategoriji od Andre Harrisona, a upražnjeni pojas bantam kategorije osvojio je Bekbulat Magomedov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanov je nastavio impresionirati svojim predstavama

Ivanov (15-1)), tridesetogodišnji Bugarin, nastavlja impresionirati svojim predstavama, a ovog puta mu je žrtva bio bivši UFC-ovac Shawn Jordan. Ivanov, koji je inače prvi čovjek koji je savladao legendarnog Fedora Emelianenka u sambo meču, ovog je puta upisao pobjedu nokautom već u drugoj minuti borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je bivšeg UFC-ovog borca savladao njegovim oružjem. Ovo je Ivanovu bila treća obrana titule ove promocije, s kojom je upravo prije ove borbe potpisao novi ugovor.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike