LEGENDARNI BOKSAČ KARIJERU ZAVRŠIO NA NESLAVAN NAČIN: / Brutalnim nokautom izbačen iz ringa

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Legendarni američki boksač Bernard Hopkins (51) u subotu je odradio svoj posljednji profesionalni meč u karijeri.

20.12.2016.
8:10
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Njegova 28-godišnja karijera završila je na način da ga je protivnik Joe Smith Jr. u osmoj rundi borbe nokautom doslovno izbacio iz ringa. Sudac borbe Jack Reiss, nakon što se Hopkins nije uspio vratiti u ring u roku od 20 sekundi koliko je vrijeme definirano boksačkim pravilnikom u ovakvim situacijama, označio je prekid borbe i pobjedu Smitha, javlja američki ESPN. Bio je to Hopkinsov oproštajni meč u borbi za WBC titulu u poluteškoj kategoriji koja je prošla neslavno.

APSOLUTNO IZBIJANJE IZ CIPELA: Najbrutalniji boksački nokauti 2016. godine ostavit će vas bez teksta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mogao sam hodati, ali nisam mogao boksati'

"Bacao sam udarce i onda sam iskoristio konopce. To ga je isfrustriralo, uz to sam ja pokušao plasirati udarac lijevom rukom i sljedeća stvar koje se sjećam bila je da me udarcem izbacio iz ringa. Pri tome sam se ozljedio. Udario sam se u glavu i gležanj. Znao sam za pravilo 20 sekundi, ali se u tom roku nisam mogao vratiti u ring zbog ozljede gležnja. Mogao sam hodati, ali nisam mogao boksati. Morao sam donijeti odluku, ali je sudac to napravio za mene", kazao je nakon borbe Hopkins.

Smith Jr. je u osmoj rundi vezao nekoliko odličnih udaraca i poslao starijeg rivala u nokaut i mirovinu na spektakularan način. Zanimljivo, ali bio je to prvi poraz bivšeg prvaka Hopkinsa u karijeri nokautom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Znao sam da je istinski šampion'

"Znao sam da je istinski šampion. Da se nije ozlijedio, vratio bi se u ring", izjavio je Smith nakon borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ukupno 67 mečeva dobio je 55 (32 nokautom), izgubio je osam, a dva su završena neriješeno.

"Hopkins će sasvim sigurno završiti u Internacionalnoj boksačkoj kući slavnih, ali završetak ove borbe još dugo neće biti zaboravljen", ističe ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost stvari koje ne želiš se događaju. Nisam htio svoju karijeru završiti na ovakav način. Radije bih da sam dobio batine nego ovo. Ali, ne žalim za ničim. Poraz, pobjeda, remi, svejedno mi je sad na kraju karijere. Ne žalim za ničim", završio je Hopkins.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo