LAKRDIJA U LAS VEGASU! Golovkinu ukradena pobjeda: / 'Ovo je posljedica korupcije. Važni su postali samo novac, kontrola i moć'

Image
Foto: AFP
17.9.2017.
10:54
AFP
VOYO logo

Golovkin je na ovaj način zadržao naslove po WBA, WBC i IBF verzijama, ali ostao mu je gorak okus u ustima jer je zaslužio pobjedu. Čak su i meksički navijači u Las Vegasu zviždali sucima nakon njihove kontroverzne odluke.

'Određeni promotori imaju moć'

Alvarez je bolje otvorio meč i uzdrmao Golovkina u prve tri runde, ali sve je nakon toga bilo na strani Kazahstanca koji je u potpunosti dominirao do kraja dvoboja. Zato su svi ostali u šoku kad su počele stizati odluke sudaca: već je ona prva koja je bodovala pobjedu Golovkina samo sa 115-113 bila sumnjiva, ali onda je uslijedila kartica na kojoj je pisalo 114-114 da bi 'šlag na tortu' bila odluka sutkinje Adelaide Byrd koja je dodijelila pobjedu Alvarezu s čak 118-110, odnosno 10-2 u rundama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je posljedica korupcije u boksu. U boksu više nisu važne stvari koje bi trebale biti. Važni su samo novac, kontrola i moć. Određeni promotori imaju moć, kontroliraju tko će biti suci i za koga će glasati", bez dlake na jeziku je rekao slavni boksački trener, a danas analitičar ESPN-a Teddy Atlas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suđenje nije moja krivica, ja sam radio pritisak na Alvareza svaku rundu. Još imam sve pojaseve, i dalje sam prvak, ali želim revanš", izjavio je nakon meča Golovkin koji sada u karijeri ima omjer od 37 pobjeda i jednog remija.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo